1.6 Akl Bora Epc Arızası

dgny25

Yeni Üye
Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Aracım 2003 model otomatik vites 1.6 AKL bora. Aracımda bir türlü giderilemeyen EPC arızası mevcut. 1 sene kadar öncesi epc arızası verdiğinde gaz kelebeğini söktük balata spreyi ile temizleyip tekrar taktık sorun çözüldü. Fakat 2 hafta sonra araç tekrar epc yaktı. Bu sefer ustaya götürüp arızasına baktırdığımızda parça değişimi ile arıza giderildi. 3 Ay sonra tekrar EPC yandı. Farklı bir ustaya gittiğimizde tekrar gaz kelebeği sorunlu değişmesi gerektiği söylendi. Daha önce değiştiğini fakat sorunun çözülemediğini belirtti. Tekrar değişimi yaptılar fakat sorun tekrar ortaya çıktı. Beyin ya da tesisatta sorun olma durumunu da kontrol ettirdim o kısım sağlam çıktı. Araçtaki sorunlar şu şekilde;
- Araç sabah çalıştırıldığında 10 saniye normal çalışıyor, daha sonra pat pat seslerini çıkarıp stop ediyor. 2. marşı aldığımda hiç sorun yok sorunsuz devam ediyor.
- Araç arada bi durduğu yerde stop ediyor.
- Araç seyir halineyken çok nadir (1-2 kere ) gaz pedalına tepkisiz kalıyor.

Aracım LPGli. LPGyi kendim 30bin km öncesinde taktırdım. En uyumlu PRİNS olduğu söylenmişti. O yüzden Prins marka takıldı.

Araştırdığım kadarıyla bu araçlarda yan sanayi gaz kelebekleri sorun cıkarıyormuş, fakat ustalar defalarca değiştirdik hiç sorun olmadı daha önce diyorlar. Benim aracımda şuan PİERBURG marka gaz kelebeği takılı.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• arac 1.jpeg
    arac 1.jpeg
    472.3 KB · Görüntüleme: 1
  • arac 2.jpeg
    arac 2.jpeg
    458.7 KB · Görüntüleme: 1
Orjinal çıkma kelebek olmadığı sürece düzelmiyor arkadaşdada var aynı problem epc yakıyor orjinal çıkma kelebek ile düzeldi

Her orjinal gaz kelebeği uymayabilir deniyor. Bununla ilgili bilginiz var mı ?