1997 Passat 1.8T Oksijen Sensörü Arızası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zexus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zexus

Üye
Merhaba, 1997 passat 1.8t aracım arıza kodlarında oksijen sensörü arızası veriyor siliyorum tekrar geliyor ama araçta gözle görülür hiçbirşey yok oksijen sensörüne fiziki olarak baktığımda sensörün uç kısmında ezilme/göçük vardı yaklaşık 5 ay önce katalitik konvertör yerinden çıkmıştı gittiğim bir egzozcu oksijen sensörüne çekiçle vurarak katalitik konvertörü yerine sokmaya çalışıyordu ( daha sonrasında oradan hızlıca uzaklaştım ) sanırım ezik/göçük ondan sonra oldu sizce sensörü değiştirmelimiyim?

WhatsApp Image 2025-11-20 at 11.43.45.jpeg

Hocam selam, oksijen sensörü özellikle ön oksijen sensörü yakıtın nasıl yakıldığını ECU ya bildirir ve ona göre hava yakıt karışımını hazırlar. Tahminim o ki standart bir karışım ile ( düzeltmeler yapmadan) yanmaya çalışıyor. Mutlaka değiştirin derim. Geçmiş olsun.

Hocam selam, oksijen sensörü özellikle ön oksijen sensörü yakıtın nasıl yakıldığını ECU ya bildirir ve ona göre hava yakıt karışımını hazırlar. Tahminim o ki standart bir karışım ile ( düzeltmeler yapmadan) yanmaya çalışıyor. Mutlaka değiştirin derim. Geçmiş olsun.
cevap için teşekkürler pazartesi günü değiştireceğim.

internetten sipariş edeceğim ama anlamadığım şekilde fiyat farkı var

bosch 1980 tl:

x marka yazmışlar 3375 tl:

sizce hangisi?

Hocam selam, Bosch marka orijinal olanını 3 binden aşağı bulamazsınız diye biliyorum. İlk web sitesindeki de çakma olabilir dikkat edin derim. Parcaciniz varsa orijinal almaya bakın derim.

Hocam selam, Bosch marka orijinal olanını 3 binden aşağı bulamazsınız diye biliyorum. İlk web sitesindeki de çakma olabilir dikkat edin derim. Parcaciniz varsa orijinal almaya bakın derim.
merhaba hocam, aracımın motorunda normalde bir ses yoktu ancak bugün biraz sıkıştırdım yani biraz fazla sıkıştırmış olabilirim eve geldim kapattım az önce çalıştırdım bir yere gidip geldim kapıda motoru biraz dinledim uğultulu çalışıyor gibi yani normaldee hiç böyle çalışmazdı sabah düzgündü sıkıştırdıktan sonra uğultulu çalışıyor gibi geliyor birazdan video ekleyeceğim