1.2 Tsi Araclarda Devirdaim Arızası

Merhaba, 2014 model cjz motor kodlu (triger kayisli) 1.2 tsi aracim var. Bunlarda devirdaim arkada oluyormuş. Araci ikinci el üç ay once satin aldim. Satan kişi devirdaim arizasini bir kere yaşadığını uzun yolda başına geldigini söyledi. Cekiciyle sanayiye götürülmüş vs gece vakti. Motora bir zararı olmamış, ucuz yirttik falan diyordu.
Ama bu araclarda biraz kronik oldugunu bilmiyordum. O yüzden o an ne yaptin falan diye sormadim. Yaklaşık bes sene binmeyi düşünüyorum nasipse.

Benim basima uzun yolda gelirse ne yapmak gerekiyor? Arac hararet mi yapıyor? Motor kısmına bir zarar veriyor mu? Madem böyle kronik bir sorun var , buna hazırlıklı olmam gerek diye konu açtım. Herkese selamlar. Tecrube ve fikirlerinizi bekliyorum.

Merhaba! 1.2 TSI motorlarda devirdaim pompası arızası yaşanabiliyor, bu nedenle dikkatli olmalısıniz. Uzun yolda bu sorunla karşılaşırsan, hemen aracı durdurup motoru kapatmalısın. Hararet yapma riski yüksek, bu da motorun zarar görmesine yol acabilir.
Araçta soğutma sıvısı seviyesini düzenli kontrol et.
Devirdaim pompasını ve triger kayışını belirli aralıklarla kontrol ettir.
Uzun yolda yedek su ve alet bulundurmak faydalı olabilir.
Uzun yola çıkmadan önce motoru ve soğutma sistemini kontrol ettir. Kronik bir sorun olduğu için bu konularda hazırlıklı olmak iyi olacaktır.