mehdiuygun20
Yeni Üye
Herkese merhabalar. 2002 model 1.6 16V bora aracım var. Alalı henüz 2 hafta oldu ancak bir türlü hayrını göremedim.. Öncelikle araçta 3-4 günde max seviye den min seviyeye su eksiltme sorunu var. Kaçak testi yaptıracağım ama öncesinde farklı bir problem var.. Aracın yedek su deposun da gaz kokusu var. Bunun için Denizli'de bilinen bir otogaz firmasına gittim. LPG regülatörünün arızalı olduğunu söylediler. Yedek su deposuna çakmağı ateşlediğiniz de bildiğiniz alev alıyor.. Araç da CANGAZ sistem olduğu için LPG beynini CANGAZ regülatör ile değiştirdiler. Ancak sorun devam etti. Tekrar gittim ve bu sefer ATİKER marka regülatör taktılar. Bu regülatör de alüminyum diyafram olduğunu gaz ve suyun ayrı kanallar dan geçtiğini söylediler. Eğer tekrar su deposuna gaz gelirse sorunun conta dan kaynaklı olduğunu söylediler. Ancak conta yanık belirtisi hiç yok. Düzenli her gün aracı kullanıyorum. Çekişte düşme yok. Her gün aracı zorluyorum yani.. Hararet 90'dan aşağı düşmüyor ve ya yükselmiyor.. Tamircime gittim. Sorunun onluk olmadığını otogazcı bakmasını söylüyor.. Başka tamircileri aradım oda aynı şeyi söylüyor. Başka otogazcıları arıyorum onlar da yapılabilecek herşeyin zaten yapıldığını söylüyor. Anlayacağınız tamirci ve otogazcı arasın da git gel durumuna düştüm. Herkesi dinlersem eğer LPG sistemini komple yenilemem gerekiyor. Contayı değiştirmem gerekiyor. Bunlar maliyetli işler. Tahminler üzerine haraket edemem. Bu durumu yaşayan ve çözen var mı ? Önerileriniz nelerdir ? Egzoz manifold contasın dan şüphelendim ama egzoz gazı alevlenme yapmaz diyorlar.. EGR ile alakası olur mu bilemedim..