2024 1.5 Etsı Yağ Eksiltme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nuclps
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nuclps

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar,
7 Şubat Cumartesi 38bin km de 1.5 eTSI Passat Variant aracımı yeni aldım. Araç garantili olduğu için ekspertizde yalnızca kaporta kontrolü yaptırdım açıkçası. İzin verirseniz bir kaç sorum var:
1) Araçta ertesi gün yağ seviye uyarı lambası yandı. Pazar günü olduğu için de servise gidemedim. Sanayide açık bir yağ değişim dükkanına gittim 1 lt yağ eksiltmiş dediler. 30binde servis bakımı yapılmış, yeni bakımı 45binde demişti aldığım kişi ve daha önce hiç yağ eksiltmemişti dedi. Benim biraz kafam karıştı açıkçası. 1.5 eTSI larda yağ eksiltme neden olur? Bir çözümü yok mu?
2) Araçta gaz tepkilerini neredeyse hissetmiyorum. Bu normal mi? Yani böyle gaza birden bastığımda araç ileri atılmıyor gibi. Daha önce 2015 1.6 TDI passat kullanıyordum.

3) Yeni aracımda fren de nedense çok sert geldi. Yine önceki aracıma göre kıyaslıyorum da onda dokunduğum anda freni hissediyorken bunda gayet güçlü bir şekilde fren pedalına basmam gerekiyor gibi.
Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Selamlar

Merhaba hocam.

1. 1.5 eTSI motorlarda yağ eksiltme, genellikle motorun tasarımından kaynaklanıyor diye duymuştum. Yağ eksiltme, motorun çalışma koşullarına, kullanım tarzına ve yağın kalitesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Eğer sürekli eksiltiyorsa, serviste kontrol ettirmenizde fayda var. Yağ seviyesini düzenli kontrol etmek ve gerektiğinde yağ eklemek en iyi çözüm.
2. Gaz tepkilerinin hissettirilmemesi, motorun karakteristiği ve turbo desteği ile alakalı olabilir. 1.5 eTSI motorlar, daha yumuşak bir sürüş sunar. Eğer araçta bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, Obd ile tarama yapıp bakalım.
3. Yeni aracınızdaki sert fren pedalı, birkaç nedenden kaynaklanabilir. Fren hidroliği seviyesi düşük, fren balataları aşınmış veya fren sisteminde bir sorun olabilir. Ayrıca, aracın fren sistemi farklı bir tasarıma sahip olabilir. Bir serviste kontrol ettirmenizi öneririm. Selamlar. Hayırlı olsun. İyi sürüşler dilerim.

Merhaba hocam.

1. 1.5 eTSI motorlarda yağ eksiltme, genellikle motorun tasarımından kaynaklanıyor diye duymuştum. Yağ eksiltme, motorun çalışma koşullarına, kullanım tarzına ve yağın kalitesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Eğer sürekli eksiltiyorsa, serviste kontrol ettirmenizde fayda var. Yağ seviyesini düzenli kontrol etmek ve gerektiğinde yağ eklemek en iyi çözüm.
2. Gaz tepkilerinin hissettirilmemesi, motorun karakteristiği ve turbo desteği ile alakalı olabilir. 1.5 eTSI motorlar, daha yumuşak bir sürüş sunar. Eğer araçta bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, Obd ile tarama yapıp bakalım.
3. Yeni aracınızdaki sert fren pedalı, birkaç nedenden kaynaklanabilir. Fren hidroliği seviyesi düşük, fren balataları aşınmış veya fren sisteminde bir sorun olabilir. Ayrıca, aracın fren sistemi farklı bir tasarıma sahip olabilir. Bir serviste kontrol ettirmenizi öneririm. Selamlar. Hayırlı olsun. İyi sürüşler dilerim.
Merhaba hocam.

Merhaba çok teşekkür ediyorum, iyi niyetleriniz özellikle de seviyeli ve düzgün ifadeleriniz için.
Araçla kaza yaptım, ön tamponda hasar var. Yarın Samsun ÖZÖN’e götüreceğim inşallah. Kazadan sonra Start-Stop, ACC gibi bazı fonksiyonlar kullanım dışı kaldı. Servise gittiğimde sizin söylediklerinizi de ileteceğim.
Tekrar çok teşekkür ediyorum.
Hayrlı günler. Selamlar

Ekli dosyalar

• IMG_5496.jpeg
    IMG_5496.jpeg
    3.4 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_5493.jpeg
    IMG_5493.jpeg
    2.5 MB · Görüntüleme: 5
Hocam çok geçmiş olsun. Üzüldüm doğrusu. Serviste yapılan işlemleri detaylı şekilde listelerin ki aklinizda soru işareti kalmasın.
Selamlar