Merhaba arkadaşlar, 40.000 km de ikinci el satın aldığım 2024 model passat r line aracımın diskleri çap olmuş. Muhtemelen önceki sahibi diskler sıcak iken aracı yıkatmış. Her frene bastığımda direksiyonda yoğun bir titreme oluyor. Yetkili serviste ön arka disk ve balata değişimi 45bin tl civarında. Rakam bana yüksek geldi. Diskleri elimle kontrol ettiğimde tırnak oluşumu bile yok. Yani sarf malzeme yıpranmamış çok fazla. Bu durumda torna işlemi ile bu titreme sıkıntısı giderilir diye düşünüyorum. Fakat tornadan sonra yeni balata kullanmak gerekir deniyor. Bu durumda torna+ yeni balatalarla bu işi yukarda yazdığım rakamın yarısına halledebilirim sanırım. Bursa’da bu işi, hem torna yapacak hem de adam akıllı bir şekilde kaliperlerden balataları tek tek aparat kullanarak sökecek, tabi bu esnada fren hidrolik kabının kapağını açmayı dahi unutmayacak ustalık bilgisina sahip bir işletme nerde bulabilirim. Bursa’da ikamet ediyorum fakat işim gereği sık sık ankara’ya da gidiyorum. Tavsiyelere açığım. Teşekkürler