Wv Polo 1999 Model Aee Motor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rasit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rasit

Üye
Merhaba wolkswagen polo 1999 model aee motor aracımın yağını değiştirmek istiyorum fabrikanın tavsiye ettigi motor yağı 10 / 40 mı ? Aracı yeni aldığım için bu konularda pek bilgim yok kalın yağ mi koyacak ince yağ mi oranları nedir ne değildir fabrikanın tavsiye ettigi bir marka da var ise yada hangisi kaliteli bilmiyorum yardimci olursanız sevinirim

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Normal kullanım için Castrol magnetec 10W/40 kullanabilirsiniz. Fakat ustaniz motora ve diğer parçalarını kontrol etsin. Yağ kaçırma vs var mı. Ona göre kalınlaştırabilir kullanacağınız yağı.

Kaçak kesinlikle yok sadece üst kapak oringi varmis o sıkıntılı imiş net olarak baskada bir sıkıntısı yok

Tamam o zaman hocam oringi değiştirtin. 10w40 işinizi görecektir. Belki daha ince yağ kullanılabilir ama böyle durumlarda yağ inceldiginde kaçmayan yerden yağ kaçtığı oluyor. O yüzden daha önce ince yağ kullanılmamissa çokta ince yağ tercih etmeyin.

Bir sorum olacak 99 model wv polo 1.6 benzinli aracima antifiriz koymak istiyorum hangi marka koymak gerekiyor ?

Markasını bilemem ama organik olanlardan konuluyor diye biliyorum. Organikler kırmızı renkli olur.

Marka tavsiyesi olarak görmeyin ama ben yıllardır aracımda Castrol Radicool SF kodlu kırmızı antifirizi kullanıyorum. Antifiriz kaynaklı hiçbir sıkıntı çekmedim. 2 yılda bir de tüm sistemi saf su ile temizletip yeni antifiriz koydurturum

Korkum şu aracimda genleşme tankı kirli pas var mi yok mu ayırt edemiyorum malum şu zamanda ustalarada pek güven olmuyor para kazanmak icin ellerinden geleni yapıyorlar işini iyi yapana sözümüz yok ama öyle usta denk gelmediği için buralardan bilgi toplamaya çalışıyorum daha önceki arac sahibi hiç bir şey bilmediği için ne oldu ne bitti bir bilgi birikimi yok arac hakkında yapılan işlemler ne dediğimde ise arızalanan yerleri tamir edip devam etmiş bakım falan hiç yaptırıp yaptirmadigini bile hatirlamiyor tabiri caiz ise affınıza sığınarak yazıyorum merkep e biner gibi binmiş gaz koymuş binmiş baskada bir sey yapmamış o yuzden burda bilgi birikimi olan arkadaşlardan bilgi almaya calisiyom aracimi tanımaya calisiyom