No | Kronik Arıza / Parça | Belirti | Sebep | Çözüm |
---|
1 | Ön amortisör takozları | Bozuk yolda tıkırtı | Takoz kauçuğu aşınması | Takoz ve rulman değişimi |
2 | Direksiyon kutusu boşluğu | Direksiyonda boşluk, ses | İç dişli aşınması | Revizyon veya değişim |
3 | Ön fren disk eğilmesi | Fren yaparken titreme | Diskin ısınması ve eğilmesi | Disk & balata değişimi |
4 | Arka kampana-fren balata sesi | Fren yaparken sürtme sesi | Toz ve balata sertliği | Temizlik veya balata değişimi |
5 | ABS sensörü arızası | ABS ışığı yanması | Sensör kablo kopması | Sensör değişimi |
6 | Baskı-balata aşınması | Kalkışta titreme | Kullanım ve aşınma | Set değişimi |
7 | Şanzıman senkromeç aşınması (2. vites) | Vites geçişinde sürtme | Senkromeç diş aşınması | Revizyon |
8 | Motor kulaklarının yıpranması | Rölantide titreşim | Kauçuk yırtılması | Motor kulak değişimi |
9 | 1.6 TDI EGR valfi arızası | Motor ışığı, çekiş düşüklüğü | Kurum birikmesi | Temizlik veya değişim |
10 | 1.6 TDI enjektör arızası | Tekleme, zor çalıştırma | Enjektör memesi tıkanması | Revizyon veya değişim |
11 | 1.2 TSI zincir uzaması | Soğukta ses, motor ışığı | Zincir gergi yorgunluğu | Set değişimi |
12 | 1.2 TSI turbo hortumu çatlağı | Çekiş düşüklüğü | Hortum yırtılması | Hortum değişimi |
13 | Soğutma suyu hortum çatlakları | Su eksiltme | Kauçuk yorulması | Hortum değişimi |
14 | Termostat arızası | Geç ısınma / hararet | Termostat takılması | Değişim |
15 | Marş motoru kömür bitmesi | Zor çalıştırma | Kömür aşınması | Revizyon |
16 | Alternatör regülatör arızası | Akü bitmesi | Regülatör yanması | Değişim |
17 | Kapı kilit modülü arızası | Kapı açılmıyor | Mikro switch arızası | Kilit modülü değişimi |
18 | Cam kaldırma mekanizması | Cam sıkışması | Tel kopması | Mekanizma değişimi |
19 | Su tahliye kanalı tıkanması | İç döşeme ıslanması | Yaprak/toz tıkanıklığı | Temizlik |
20 | Gösterge paneli piksel hatası | LCD ekran silik | Ekran bozulması | Tamir |
21 | Klima gaz kaçağı | Soğutmuyor | Hortum/evaporatör kaçağı | Tamir |
22 | Klima kompresör kavrama arızası | Fan üflüyor ama soğutmuyor | Kavrama yanması | Değişim |
23 | Ön far reflektör yanması | Zayıf aydınlatma | Isıdan yanma | Far değişimi |
24 | Stop lambası su alması | Buğulanma | Conta yıpranması | Conta değişimi |
25 | Yakıt pompası arızası | Marş almıyor | Pompa arızası | Değişim |
26 | Yakıt göstergesi hatası | Depo dolu olsa da boş gösterme | Şamandıra arızası | Şamandıra değişimi |
27 | Egzoz orta susturucu çürümesi | Gürültü artışı | Paslanma | Değişim |
28 | Egzoz manifold contası kaçak | Tıkırtı, koku | Conta yanması | Değişim |
29 | Multimedya donma | Ekran donması | Yazılım hatası | Yazılım güncelleme |
30 | Park sensörü arızası | Yanlış uyarı | Sensör arızası | Değişim |