Polo1.2 Tdi Triger Değişimi Sonrası Çekiş Düşüklüğü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kuloglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kuloglu

Üye
Merhabalar.1.2 TDİ CFWA kodlu Polo sahibiyim. Triger değişimi sonrasında motor alt devirlerinde hızlanmada sorun çıktı. Yakıt tüketimi arttı ve egzozdan siyah duman atmaya başladı. Yapan usta senteyi tekrar kontrol etti ancak bir sorun bulamadı.Triger değişiminden önce sorun yoktu. Bilgisayara bağlayıp kontrol edildi. Hiç bir hata görünmüyor. Dumanla kaçak testi yaptırdım turboya baktırdım enjektörleri kontrol ettirdim ancak sonuç aynı. Sensörler hata vermiyor. Çıldırmamak elde değil. Daha öce böyle bir sıkıntı yaşamış olan varmı.
Neden olabileceği hakkında fikri olan arkadaşlardan yardım etmelerini rica ederim.

Merhaba, bakılacak bir iki yer daha var. Map sensörü ve hava emiş filtresi. Bakın veya baktırın hocam. Ona göre tekrar gözden geçirelim.

Sizin sorun %90 ihtimalle senteden. yarım diş bile kaysa bu dediğinizi yapar. Yakıt tam yanmadan egzoza gittiği için siyah duman atıyor. ECU bunu genelde hata olarak görmez, çünkü krank ve eksantrik sensörleri birbirine göre senkronize ama yanlış konumdadır. alt devirde araç boğuluyor, çekiş düşüyor.

%95 - Sente
%4 - MAF Sensörü (hata kodu yok diyorsunuz ama her zaman düşmeyebilir)
%1 - EGR (ama EGR'den değildir, tıkanıklık olsa dumanı siyah değil gri atar.)

Araç tamirden çıktıktan sonra yeni yakıt aldınız mı? Evet ise o ihtimali de değerlendirmek gerek.

Geçmiş olsun, kolay gelsin.

Merhaba, bakılacak bir iki yer daha var. Map sensörü ve hava emiş filtresi. Bakın veya baktırın hocam. Ona göre tekrar gözden geçirelim.

Sizin sorun %90 ihtimalle senteden. yarım diş bile kaysa bu dediğinizi yapar. Yakıt tam yanmadan egzoza gittiği için siyah duman atıyor. ECU bunu genelde hata olarak görmez, çünkü krank ve eksantrik sensörleri birbirine göre senkronize ama yanlış konumdadır. alt devirde araç boğuluyor, çekiş düşüyor.

%95 - Sente
%4 - MAF Sensörü (hata kodu yok diyorsunuz ama her zaman düşmeyebilir)
%1 - EGR (ama EGR'den değildir, tıkanıklık olsa dumanı siyah değil gri atar.)

Araç tamirden çıktıktan sonra yeni yakıt aldınız mı? Evet ise o ihtimali de değerlendirmek gerek.

Geçmiş olsun, kolay gelsin.

Merhabalar. Değerli tavsiyelerinize çok teşekkür ederim. Arabanın arızası tam bir sonuca ulaşmadan yazmak istemedim. Bu geçen zaman içinde araç yakıtı çoğalttı. İlk marşta yanmamış gaz atmaya başladı.Triger değişiminde sağ kulak takozu da sökülüyor mecburen. Hemen arkasında katalitik basınç sensörü var. Onunda bağlantısı sökülüyor. Farklı bir tamirhaneye gidip senteyi tekrar kontrol ettirdim. Tavsiyeleriniz doğrultusunda diğer yerleri de. Araç lifte kaldırılıp incelendiğinde tesadüf eseri katalitik basınç sensörünün soketinin takılmadığı görüldü. Soket takıldı yol testinde her şey normale döndü.
Eğer ki bu soketin takılmamış olduğu görülmemiş olsaydı sırasıyla Turbo Enjektör vb. sırasıyla yaptırılacak yine de çözüm olmayacaktı. Daha soketini takmadığı bir sensörün hangi arızalara yol açacağını bilmeyen ustalardan uzak durun. Basit gibi görünen bu arıza yüzünden 15 gün uğraştım.
Zaman ayırıp konuyla ilgili yorum yazdığınız için teşekkür ederim.

Geçmiş olsun. Malesef bu tür şeyler zaman zaman bizim de başımıza geliyor. Tekrar geçmiş olsun.