Polo Bluemotion 1.4 Tdı 75 Ps

furkan1233

Yeni Üye
ARACIM 2014 model bluemotion 1.4tdi.

20Kmh altında iken 2. vitese atınca stop ediyor. bu 3.vites 30 4.vites 40 5.vites 50 olarak devam ediyor. Bana göre araba deviri çok düştüğü için stop ediyor ama.

Stop etmeden bi sarsıntı herhangi bir şey yok acaba bunun çözümü nedir. Araç giderken stop etmesi normal gelmiyor bana

Hocam selam. Hoşgeldiniz. Herhangi bir cihaza bağlanıp bakıldı mi?
Sakıncalı bir durum gerçekten. Kısa zamanda çözülmeli diye düşünüyorum. Araç manuel vites diye anlıyorum. Acaba vites konum sensörü veya vitesle ilgili bir durum mu acaba.

Aracı haftasonu servise götürcem hiç bağlatmadim hangi ustayı arasam biz böyle bir arıza duymadık diyorlar. Bir forumda okudum. Başına gelmiş yazılımsal demiş adam

Hocam selam. Hoşgeldiniz. Herhangi bir cihaza bağlanıp bakıldı mi?
Sakıncalı bir durum gerçekten. Kısa zamanda çözülmeli diye düşünüyorum. Araç manuel vites diye anlıyorum. Acaba vites konum sensörü veya vitesle ilgili bir durum mu acaba.
Araç manuel evet bu arada.Arac çok düşük devirle hareket ediyor 20 ile giderken 20ye atarsam araç 1000devir oluyor 0.9 zaten rölanti. 10la giderken atınca 0.5devire gelceginden stop edeceğini düşündüm ben

Hocam cihazda çıkacaktır mutlaka. Bu şekilde araç kullanımı çok berbat bir durum. Böyle bir arıza benzinli bir araçta olmuştu ama hangi vites olursa olsun hız farketmeksizin vites değişimlerinde bir miktar fazla süre ile debriyaja basıldığında araç rolantide kalmayıp stop ediyordu. Problem hava akış metre de idi. Orjinaki ile değişince hemen düzelmişti. Dizel araçta böyle bir durum tecrübe etmedim hiç. Cihazdan gelen hata koduna göre arızanın giderileceğini umuyorum hocam.
Çok ihtiyatlı olmanızı isterim bu şekilde araç kullanmak eziyet ayrıca tehlikeli. Umarım kısa zamanda çözülecektir.

Hocam cihazda çıkacaktır mutlaka. Bu şekilde araç kullanımı çok berbat bir durum. Böyle bir arıza benzinli bir araçta olmuştu ama hangi vites olursa olsun hız farketmeksizin vites değişimlerinde bir miktar fazla süre ile debriyaja basıldığında araç rolantide kalmayıp stop ediyordu. Problem hava akış metre de idi. Orjinaki ile değişince hemen düzelmişti. Dizel araçta böyle bir durum tecrübe etmedim hiç. Cihazdan gelen hata koduna göre arızanın giderileceğini umuyorum hocam.
Çok ihtiyatlı olmanızı isterim bu şekilde araç kullanmak eziyet ayrıca tehlikeli. Umarım kısa zamanda çözülecektir.
haftasonu aracı götürecem deneyimlerini burada paylaşıcam

Merhaba,

Bir hafta kadar önce ben de 2015 manuel Trendline 75 hp olan versiyonunu satın aldım. Aracın gidişi çok güzel ama aynı sorunu ben de yaşıyorum. Daha önce caddy, iki nesil transporter kullandım ama bu sorunla karşılaşmadım. Bu arabayla İstanbul trafiğinde veya kasislerinde sürekli mücadele halindeyim. Kağıthanede dar dik sokaklar ve sağlı sollu arabalar park edilince aracı kaldırana kadar araç stop ediyor ve yokuş kalkış sistemi kendini bırakıyor. AVM den vs ana yola bağlanmak istediğinde de aynı sıkıntı. Kasisten geçerken veya dur kalk trafikte her zaman birinci vitese düşemiyorsunuz iki de de debriyajı hata kaza hızlı bırakırsanız geçmiş olsun akan trafikte araç stop ediyor.