Polo 99 1.6 Aee Motor

urns3

Üye
Merhaba arkadaşlar aracımda 1. ve 2. viteste özellikle silkeleme tekleme sorunu var özellikle ısınınca yapmaya başlıyor. Neredeyse çoğu parçayı değiştirdim hala devam ediyor deli etti beni araba.

Değiştirdiklerim şunlar:
  • Distribütör
  • Distribütör kapağı
  • Fevzi makarası (distribütör mili üzerindeki parça)
  • Hararet müşürü (motor sıcaklık sensörü)
  • Bujiler
  • Buji kabloları
  • Debriyaj seti
  • Fren balataları
  • Ön takım parçaları
  • Rot
  • Akü
  • Termostat
  • Şanzıman komple seti
  • Motor yağı ve filtreleri
  • Bujiler ve buji kabloları

Ayrıca gaz kelebeğini söküp temizlemesemde dışından olcak şekilde içine sprey vs sıkıp iyice temizledim. Hala anlayamıyorum arabanın sefasını süremeden cefasını çekiyorum bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi ?

Hocam selam, önce aracınıza Duman kaçak testi yaptırın. Daha sonra varsa kaçak tamiri ve ardından deneme yapın. Hala geçmedi ise hava akış metrenin fişini çekip deneyin. Üst devirlerde düzgün yürümez ama teklemeyi kontrol edersiniz. Tekleme yoksa orjinal olmak kaydı ile hava akışmetre yi değiştirin

Hocam selam, önce aracınıza Duman kaçak testi yaptırın. Daha sonra varsa kaçak tamiri ve ardından deneme yapın. Hala geçmedi ise hava akış metrenin fişini çekip deneyin. Üst devirlerde düzgün yürümez ama teklemeyi kontrol edersiniz. Tekleme yoksa orjinal olmak kaydı ile hava akışmetre yi değiştirin
Hocam net olarak anlatabildim umarım. İlk arabam çünkü nasıl anlatacağımı bilemedim yokuşta veya yokuş aşağı yapmıyor veya 3. vites ve sonrasında da yapmıyor 1. 2. viteste devir fark etmeksizin araba beşik gibi sallanıyor bi ileri atıyor kendini bi geri vs Isınınca daha çok yapıyor diye hararet müşürü vs değiştirdik bir şey olmadı bu aracın silkelemesini kerkinmesini bir türlü çözemedim hasta etti beni.
Hocam eminim ki zaten anlayıp cevaplamışsınızdır ama tekrardan anlatmak istedim çünkü herkes farklı bir parça diyor ve ben değiştiriyorum tek tek bu gidişle arabada değişmeyen parça kalmayacak.

Hocam önce netlik kazandiralim diye yazdım. Parça değişimi olmadan ilk iki maddeyi yapın/yaptırın. Sonrasında bakalım tekrardan. Hava aliyormu almiyormu bilmemiz lazım. Bir de sizde egr valfi varmı idi bilmiyorum. Ondan da yapabilir.

Şimdi de sente veya
Hocam önce netlik kazandiralim diye yazdım. Parça değişimi olmadan ilk iki maddeyi yapın/yaptırın. Sonrasında bakalım tekrardan. Hava aliyormu almiyormu bilmemiz lazım. Bir de sizde egr valfi varmı idi bilmiyorum. Ondan da yapabilir.
bunlarda egr valfi yok şimdi bir usta daha aradım Sente veya hararet müşürününün okuyucusu bozuk dedi. başka bir seçenek yok gaz kelebeği veya manifolddan olmaz dedi herkes farklı bir şey diyor kafayı yedim hocam :)

Anlıyorum hocam sizi. İnanın ben de sizin durumunuzda olsam, eleye eleye giderdim. Azdan çoga doğru giderdim.
Sente benim bildiğim çoğu durumda size geri dönüşü olur. Sadece iki viteste olmaz diye biliyorum.
Obd baglaniyor mu aracınıza. Orada ne hatalar var ona göre yorumlayalim tekrardan gözden geçirip

Anlıyorum hocam sizi. İnanın ben de sizin durumunuzda olsam, eleye eleye giderdim. Azdan çoga doğru giderdim.
Sente benim bildiğim çoğu durumda size geri dönüşü olur. Sadece iki viteste olmaz diye biliyorum.
Obd baglaniyor mu aracınıza. Orada ne hatalar var ona göre yorumlayalim tekrardan gözden geçirip
bağladım hocam cihazı gaz kelebeği verdi hatayı silincede gaz kelebeği verdi ancak bir çok usta gaz kelebeğinden olsa çoktan anlardın daha büyük sorunlar olurdu vs dedi

Kalibrasyon tutuyor mu kelebek boğazı?

Araç kontak açıkken ( araç çalışmıyor) hatayı silin. Temel ayarladan kelebek boğazı adaptasyonuna girin ve adaptasyon yapın. Eğer adaptasyon tutmuyorsa akü yu sokup biraz bekledikten sonra tekrar edin işlemi. Yine tutmuyorsa problem kelebek boğazında dir gözüküyor

Araç kontak açıkken ( araç çalışmıyor) hatayı silin. Temel ayarladan kelebek boğazı adaptasyonuna girin ve adaptasyon yapın. Eğer adaptasyon tutmuyorsa akü yu sokup biraz bekledikten sonra tekrar edin işlemi. Yine tutmuyorsa problem kelebek boğazında dir gözüküyor
Ben aküyü söküp adaptasyon yaptım manuel olarak cihaz olmadan bir işe yaramadı

Hocam bazen kelebek boğazı adaptasyonunu kaybedebilir. Özellikle kontak açık kalıp ta fişini çekerseniz. Yaptırmakta fayda var.