Polo 2014 Geçmeyen Su Eksiltme Sorunu (Çözüldü)

Merhaba, aracımda devirdayim ve egr soğutucu değişti fakat su eksiltme sorunum bir türlü çözülmedi.

basınç testi de yaptılar su sızıntısı yok.

Tek farkettiğim araç ilk çalıştığında egzozdan sanki çok az su geliyor( ama bu belki ilk mazot yakmadan olabilir mi bilmiyorum)

Ek olarak aracı kaldırdığımızda farkettiğim aracın su tankı tarafındaki şase daha temiz.(buradan acaba aracın su tankından mı diye düşündüm ama bu su eksiltme bazen oluyor bazen olmuyor.)

Ek olarak hata kodu için alet aldım.
P16BF hata kodu vermiş araba.

Belki alakalıdır diye yazmak istedim. Servis su sorununu çözemeyince bununsordum önemli bir kod değil dedi.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Hocam hoşgeldiniz platforma.
Basınç testinde kaçak olmaması su genleşme tankının kapağına yönlendiriyor beni. Çünkü su genleşme tanklarının kapakları basınçlı bir sisteme sahiptir. Kaç bar a kadar dayanıyor bilmiyorum ama bu basınç sistem için fazla geldiğinde mekanik olarak kapaktan boşaltma yapar. Müsait olduğunuz birgun kapağa bakınız ve durumunu gözle muayene ediniz. Eğer herhangi bir gözlem yapamazsanız orjinal veya iyi bir kalitede kapak değiştiriniz. Ayrıca bazı su genleşme kapları farklı kapaklarla uyum sağlamıyor olabilir. Tavsiyem hem su tankını hem de kapağını değişmeninden yanadır.
Umarım probleminiz çözülür.

Teşekkürler. Kapak ardından tank değişimi ile başlayalim.

Motor arıza lambası yakan P16BF hata kodu hakkında bilginiz var mı?

Motor ilk çalıştığında egzozdan su atması normalmi? (Aklıma egr su kacagi da geliyor)

Egr hakkında profesyonel yardım almanız gerek. Egr ile ilgili dediğiniz olabilir. Göstermek lazım Egr yi. Bir de P16BF kodu araç çalıştırma rolesi (marş rolesi) ile ilgili bir kod. Şu eksiltmeyle alakası yok. Roleye bir baktirin. Bazen bacakları oksitleniyor, eğer öyleyse hafif zımpara işe yarayacaktır.

Merhaba tekrardan,
Öneriniz üzerine genleşme tankının kapagıni değiştirdim. Öneriniz üzrrinden 2 hafta geçti ve suda azalma yok. Kış şartlarına geçmiş olsakta kapak işe yaradı diye düşünüyorum.

Öneriniz için öncelikle teşekkürler.

Marş rolesi için bir sorum var, bu normal sigorta gibi bir şey mi? Eğer öyle ise benim sigorta kutusundan çıkartıp zımparalayabileceğim bir şey mi?

Ek olarak motor arıza lambası
P16C1 de yanmaya başladı. Bu hata kodunu bilyor musunuz?
( kapağı değiştirirken radyatördeki su ve antifirizi de değiştirdim. Belki alakalıdır diye yazmak istedim.)

Hocam su ile ilgili probleminiz çözüme kavuştuguna sevindim. Geçmiş olsun.
Röle 3-4 bacaklı tahminen 3-4 cm kubik şeklinde oluyor. Normal sigorta gibi değil. Ulaşabilirseniz ki genelde direksiyon altında veya motor bolmesinde oluyor bu röleler bacaklarına bakın kararma var mı yok mu diye. Anlaşılır zaten bir problem olup olmadığı. P16C1 in tam kodu lazım. Yani yanında başka bir kod daha yazmalı diye biliyorum açıklaması ile birlikte. Farklı arizalar bu başlık kodunda olabiliyor bazen. Ondan emin olursak yine bir kontrol ederiz

Hocam su ile ilgili probleminiz çözüme kavuştuguna sevindim. Geçmiş olsun.
Röle 3-4 bacaklı tahminen 3-4 cm kubik şeklinde oluyor. Normal sigorta gibi değil. Ulaşabilirseniz ki genelde direksiyon altında veya motor bolmesinde oluyor bu röleler bacaklarına bakın kararma var mı yok mu diye. Anlaşılır zaten bir problem olup olmadığı. P16C1 in tam kodu lazım. Yani yanında başka bir kod daha yazmalı diye biliyorum açıklaması ile birlikte. Farklı arizalar bu başlık kodunda olabiliyor bazen. Ondan emin olursak yine bir kontrol ederiz
Carscanner uzerinden bakıyorum.sadece bunu gosteriyor. Onerdiginiz android icin uygulama var ise indirip ondan da bakayim

Ben de carscanner pro kullanıyorum. Detaylı yazıyor orada ama anlamadım sizin durumu. Başka önereceğim birşey yok malesef. Keşke bir vagcom vcds cihazına baktirabilsenz ya temin etseniz. Tam teşhisi koyardık

Hocam merhaba. Bahsettiğiniz Carscanner Pro uygulamasını kullanmak için obd cihazına ihtiyaç var sanırım. O cihazı nerden ve ne şekilde temin etmiştiniz?
Ayrıca iPhone’larda bu uygulamanın kullanılabilirliği nasıl?

Hocam bendeki cihaz aşağıdaki resimde mevcut.
IMG_20231206_161308.jpg

Ürüne de buradan ulaşabilirsiniz.

Ürün açıklamalarında belirtilmiş hangi uygulamayı kullanacağınız.

Destek IOS ve Android --- iOS sistemi için "inCarDoc" öneririz. Android için "Tork Pro" önerilir.
Ek olarak carscanner pro ekran görüntülerini atıyorum.

Screenshot_2023-12-06-16-10-09-192_com.ovz.carscanner.jpg

Screenshot_2023-12-06-16-11-10-935_com.ovz.carscanner.jpg

Screenshot_2023-12-06-16-12-03-213_com.ovz.carscanner.jpg

Yok hocam bununla canlı verileri hataları ve buna benzer kavramları destekliyor. Maalesef gizli özellik adaptasyon kodlama yapmıyor

Merhaba, marş rolesi ile ilgili sigorta kutularının kapağını açtım fakat hangi role oldugunu bulamadim.
Kitapçıkta ve internette farklı şemalar var.
20231210_115342.jpg
20231210_115851.jpg20231210_122222.jpg

Bu rolelerden hangisi oldugunu nasil anlayabilirim?

2014 polo 6r

Hocam selam. Ancak yazabildim. Röle numarasını bilmiyorum, bulamadım da. Vaktiniz varsa büyük olan roleleri tek tek çıkarıp kontrol edin varsa bir siyahlanma yanma vs temizleyip takın. Bunun sonrasında normal sigortaları da bir kontrol edin hızlıca gözle.

Roleleri sökmeye calistim ama gelmiyor. Bir yerde tutan bir şey var sanirım. Roleyi birşeyle tutup çok güçlü mü çekemm lazım? Yoksa bir yerden tutan şey mi var?

Video aradım fakat roleyi sök tak yapan video bulamadim

Hocam selam. Röle de bacaklar sıkı oturmus olabilir. O yüzden az az oynata oynata geri cekmeye çalışın. Görselde örnek röle bacaklari mevcut. Kolay gelsin.

Screenshot_2023-12-11-13-23-43-699_com.android.chrome-edit.jpg