Polo 2014 1.2 Tsi Gaza Dokundugum Anda Gelen Hava Sesine Benzer Bir Saniyelik Ses Ne Olabilir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan clkhkn33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

clkhkn33

Üye
Merhaba, asagiya link biraktim. Youtube a videosunu yükledim yani oradan dinleyebilirsiniz. arac cjz motor kodlu ve kayışlı modeldir. Araci yeni aldigim için bazi seslere kafayi takmistim ve rolantideyken kaputu açıp telefonun ses kaydini da açıp telefonu silecegin önüne dayayip ufak ufak gaz verdim. Gaza dokundugum anda (henuz motor bile kendi sesini veremeden) videodaki gibi "fısst" diye bir ses geliyor. Her gaza basisimda olmuyor. Bunu icerden falan duyamıyorum tabi. Bu sesi baska bir sesi kaydetmek isterken kaydi dinledigimde kesfettim. Bu devirlerde turbodan böyle bir ses gelmez diye düşünüyorum çünkü ortada bir basınç yok turbo için. Chat gptye sordum, pcv valfi yuksek ihtimal dedi. Peki sizce ne olabilir bu sesi bilen duyan var mi? Pcv valfi böyle ses yapar mi ve önemli bir ses midir? Kaput açık, kapı açık gaza basarken hiç duymadim bu sesi. Sadece mikrofonla yakaladim sans eseri.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Bu ses bendede vardı yakıt olarak şehir içi nekadar yakıyor gaz kelebeği ile turboya bağlanan hortum da oring yırtığı olabilir

Bu ses bendede vardı yakıt olarak şehir içi nekadar yakıyor gaz kelebeği ile turboya bağlanan hortum da oring yırtığı olabilir
Bunu bakimda ustama sordum arac nefes aliyor dedi. Hava filtrem kirliydi onu degistirince her gaza basisimda bu sesi duymaya başladım yani emis hattindan geliyor.

Şehir içi trafik coksa 7.7 , trafik ortalama ise 7.0 veya 6.5 cok degisken ama uzun yolda 4.9. arac 2014 model

Turbo basınç hortumunun gaz kelebeğine bağlı olan kısımda oring yıpranmış olabilir hava kaçırıyor olabilir kendin çıkarıp bakabilirsin söküp takması kolay bendede bu ses geliyordu oring takınca kesildi

Turbo basınç hortumunun gaz kelebeğine bağlı olan kısımda oring yıpranmış olabilir hava kaçırıyor olabilir kendin çıkarıp bakabilirsin söküp takması kolay bendede bu ses geliyordu oring takınca kesildi
Maliyeti çok düşük bir sey galiba. Hocam peki turbo hortumunun altinda vs yağ terlemesi hissetmis miydiniz,?

Bu ses turbo ıslık sesi değil büyük ihtimal ufak bi hava kaçırıyor o ses bendede vardı yakıtta bile etki ediyor turboyla alakalı değil yani bendede açık hava filtresi var oyüzden

Yakıt tuketiminiz sehir ici ve sehir disi kac litre hocam? Ve araciniz kac model?

Tuketim poloda modelden modele farkli sanki.

Konya Ereğli'den Mersin Mut'a gittim sertavul geciti cok yokusludur, o yolda 4.9 litre yaktı ama daha fazla dusecekse ben ustaya gostereyim bir.

Valla reis 2017 polo 1.2 tsi uzun yol 5.5 şehir içi 7 8 arası çok trafikte 10 a kadar çıkıyor benim bu işlemden önce edirneye uzun yola gittim 6.5 litre yaktı baya farketmişti

Valla reis 2017 polo 1.2 tsi uzun yol 5.5 şehir içi 7 8 arası çok trafikte 10 a kadar çıkıyor benim bu işlemden önce edirneye uzun yola gittim 6.5 litre yaktı baya farketmişti
Anladım kullanim tarziyla da alakali tabi ama benim aklimda bu oring meselesi..gittigimde sorayim cok teşekkür ederim. Bir de klimayla ilgili problemim var konularim arasinda gorursun. Öyle bir problem yasadin mi hc?

Klima ile ilgili sorun yaşamadım çok kullanmıyorum aracın manuelmi otomatikmi

Giderkenmi ses yapıyor boştaykenmi klima motorunda sorun olabilir gaza bastığındamı ses geliyor

Giderkenmi ses yapıyor boştaykenmi klima motorunda sorun olabilir gaza bastığındamı ses geliyor
Her türlü yapiyor. Kirmizi isikta rolantide beklerken farkedip kayit almıştım. 40dk sonra ses artiyor. Gacur gucur sesler cok nadir geliyor hatta bir tek o ses kaydinda yakaladim. Kompresörde var bir sey ama yotube da ayni sorunu yaşayan biri kullandikca ses yari yarıya azaldi ve klima kitlemedi dedi. Motor ustam kullan bir sey olmaz diyor, sansar klimacilar ise boyle kullanirsan bir gun kitler diyor... Bakalim ara ara açıyorum belki kullandikca düzelir diye