Herkese Merhaba. Bu yazıyı yazmadan önce şunu belirtmeliyim. Burada daha fazla detaya girmeden yazacağım. Araçlardan gelen tıkırtıların , gacırtıların , gıcırtıların , şakırtıların yani trim diyeceğim ama trim basit kalır. Araçta ön takımdan tutun hangi parçanın ne gibi sesler çıkarabileceğini ayırt edecek kadar Allah vergisi biri diyelim. Lütfen kimse kusuruma bakmasın. Amacım kendimi anlatmak değil ama sorun olan bir şeyi normal diyerek geçiştirenler yüzünden elimizin kolumuzun bağlı kalması. Duyduğum ama başkalarının farkında bile olmadığı şeyleri paylaşmama rağmen kimseye anlatamadığım , ispatlayamadığım döngüler .Bu yüzden sıfır arabaları bile satan biri olarak .2019 yılında ( sıfır ) Polo 1.0 Tsi Dsg HL araç aldım. Aldıktan bir süre sonra bozuk yollarda aracın ( 10-14 km hızlarda iken ) 2.vitesten 1.vitese düşmesi sonucunda şanzımandan gelen o sesler bir tarafa aracın birden yığılması gibi saçma sapan bir hareketle karşılaştım. Emin olamadım tabi. Defalarca denedim. Asfalt yoldan çıkıp da ara sokaklara girdiğimde , arnavut kaldırımı taş yollar , stabilize yollar vs. eğer girdiğim asfaltın bitip de farklı bir satıhın kot farkı vs biraz bozukluk var ise anında 2 den 1 e alıyordu. Tabi servis , doğuş vs Almanya ya mail attım ama nafile. Hiçbir sonuç alamadım. Yani sorun yokmuş.
BU KESİNLİKLE BİR SORUN.
Hani derler ya yemin edebilirim ama ispatlayamam.
Aradan 5 yıl geçti ve ben yine mecburen geçici bir araca binmek maksadıyla 10-15 gün önce 2018 model polo aldım yine dsg Bütün bakımlarını yaptırdım. Araç 45 km de. Triger den tutun da hidrolik yağına kadar her ne varsa. Tabi bozuk yolda baktım yine aynı hareketler. Dedim aradan 5 yıl geçmiş. Mutlaka bu konuyla ilgili bir gelişme bir revizyon ne bileyim bir restorasyon vs araştırma yapmaya karar verdim. Yabancı forumlar vs videolar hiçbir şey bulamadım çözümle ilgili. Yazık ne diyeyim. Tonlarca ustayla yazılımcıyla konuştum. Biraz abartayım

Ne dediler biliyor musunuz? Genel cevap: Biz böyle bir sorun ne gördük ne de duyduk.
Şöyle düşünelim. Düz yoldayız. Araç 1 de kalkar kalkmaz 3-4 km hızlarda hemen 2 ye atıyor. Bazıları bunu bir sorun görmüş olmalı ki bununla ilgili bir optimizasyon yapmış. Bu bir kenarda dursun. Işıklara yaklaşıyorsun ya da duracaksın o durma işlemi bitti dediğin an 2 den 1 e alıyor. Yani düz yolda , asfaltta 2 den 1 e ancak durduğunda alan araba ne zaman bozuk yola girse manyaklaşıyor. Anında 1 e düşüyor. Tabi ben bunu yapacağını bildiğim için hızımı iyice kesip hatta durup manuel 1 e alıyorum. Biraz hızlı gitmem gerekirse de M2 ye alıyorum. Fakat manuel falan takmıyor. Anında 1 i yapıştırıyor. Anlayacağınız bu hata hala devam ediyor ve çoğu insan bunun farkında bile değil. Çoğu usta bilgi sahibi değil. Kimse de demiyor ki arkadaş dur şunu bir araştıralım. Biri diyor ki yazılıma karşıyım biri diyor ki yazılım iyi gelir. Biri diyor kart yanar , biri öbürü herkes bir şey söylüyor. Ben de çooooooook usta gören biri olarak maalesef iyice emin olmadıktan sonra kimseye güvenemiyorum. Yoksa başımıza neler geleceğini çok iyi biliyorum. Sorum şu : Bu konuyla ilgili sorunu fark edip de sorunu çözmüş birileri var mı? Amacım bir soruna hem kendim hem de birileri için çare bulmak. Araştırmacı , meraklı , kafaya takan bir USTAYA da hiç rastlamadım hayatımda. Ben usta olsaydım keşke diyorum bazı zaman

Cevaplarınızı merakla bekliyorum. Hepinize sevgiler.