Motoru Manuel Çalıştırın Uyarısı

2016 polo otomatik

Yeni Üye
Aracım 2016 polo dizel otomatik bazen kırmızı ışıkta özellikle oluyor klima açıkken yapıyor durduğumda araç çalışıyor tam ayağımı frenden çekip gaza bastığımda motoru manuel çalıştırın yazıyor bunun sebebi ne olabilir. Kesinlikle kapıyı açmıyorum, emniyet kemeri de takılı çıkarmıyorum. Cevap verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba, aynı sorun bende de var.

Araç: VW Polo (2014, 1.4 TDI Comfortline Yarı Otomatik)

1 Yılı aşkın süredir aynı sorunla karşı karşıyayım. Her zaman yapmıyor, bazen ayda bir bazen 2 haftada bir yapıyor. Kırmızı ışıkta duruyorum, start stop kapalı, yeşil yanınca freni bırakıp gaza yönelirken stop edip lütfen motoru manuel olarak çalıştırın diyor. P'ye alıp tekrar çalıştırıp devam ediyorum. Emin olmamakla birlikte bir şey dikkatimi çekti klima açıkken daha çok yapıyor.

Genel bilgiler.
Araç 150 bin km'de
Akü 1.5 yıl önce değişti
Mekatronik kartı yanmıştı 1.5 yıl önce aküyle eş zamanlı değişti.
Triger seti 1.5 ay önce değişti.

Yokuşlarda kalkışta kaydırma yapmıyor.
2-3-4-5-6-7 geçişlerin kusursuz sadece 1-2 geçişi bazen sert. 2-1 geçişi bazen sert. Zaman zaman da 1-2 geçişinde kararsızlık var.
Duman atma yok.
Hissedilen titreme yok, varsa da çok değildir.
Marş tek seferde alıyor.
Motor soğukken de sıcakken de yapabiliyor.

Ek bir konu: start stop sürekli kapalı kullanıyorum, start stop kapalıyken klimayı açınca araç start stop aktifmiş gibi aracı stop edip tekrar çalıştırıyor, bunu da her zaman yapmıyor zaman zaman yapıyor.

Sizce neden oluyor?

Son düzenleme:
Merhaba, aynı sorun bende de var.

Araç: VW Polo (2014, 1.4 TDI Comfortline Yarı Otomatik)

1 Yılı aşkın süredir aynı sorunla karşı karşıyayım. Her zaman yapmıyor, bazen ayda bir bazen 2 haftada bir yapıyor. Kırmızı ışıkta duruyorum, start stop kapalı, yeşil yanınca freni bırakıp gaza yönelirken stop edip lütfen motoru manuel olarak çalıştırın diyor. P'ye alıp tekrar çalıştırıp devam ediyorum. Emin olmamakla birlikte bir şey dikkatimi çekti klima açıkken daha çok yapıyor.

Genel bilgiler.
Araç 150 bin km'de
Akü 1.5 yıl önce değişti
Mekatronik kartı yanmıştı 1.5 yıl önce aküyle eş zamanlı değişti.
Triger seti 1.5 ay önce değişti.

Yokuşlarda kalkışta kaydırma yapmıyor.
2-3-4-5-6-7 geçişlerin kusursuz sadece 1-2 geçişi bazen sert. 2-1 geçişi bazen sert. Zaman zaman da 1-2 geçişinde kararsızlık var.
Duman atma yok.
Hissedilen titreme yok, varsa da çok değildir.
Marş tek seferde alıyor.
Motor soğukken de sıcakken de yapabiliyor.

Ek bir konu: start stop sürekli kapalı kullanıyorum, start stop kapalıyken klimayı açınca araç start stop aktifmiş gibi aracı stop edip tekrar çalıştırıyor, bunu da her zaman yapmıyor zaman zaman yapıyor.

Sizce neden oluyor?
Bu hatayı bende alıyorum yalnızca bende durum farkli sabah veya soğuk motorda hiç sorun yok ama motor ısınınca d taktigimda veya rolantide stop ediyor ara ara yapıyor aracın gidişinde cekisinde hiç bir problem yok

Bu hatayı bende alıyorum yalnızca bende durum farkli sabah veya soğuk motorda hiç sorun yok ama motor ısınınca d taktigimda veya rolantide stop ediyor ara ara yapıyor aracın gidişinde cekisinde hiç bir problem yok
hocam ben tamirciye gösterdim, kavrama zayıf uyarısı var sadece, kavrama değişirse düzelir dedi. başka birine gösterdim kavramayla ilgili yok dedi. son dönemde dikkat ettim, yokuş aşağı kalkışlarda daha sık yapıyor. yokuş yukarı değil, yokuş aşağı. siz de bir dener misiniz? hatta konuyu telefonda konuşursak belki birlikte bir çözüm bulabiliriz.