Golf 4 Rolantide Çalışırken Hararet Yükseliyor Geç Fan Açıyor.(Çözüldü)

haciosman

Üye
Herkese merhaba. 2003 primeline otomatik aracımda bu sorunu yaşıyorum. Seyir halinde giderken hararet normal. Fakat durup 1 dk falan beklediğimde hararet yükseliyor sonra birden fanlar çalışıyor tekrar hararet göstergesi eski yerine geliyor. Bazıları müşürde sorun olabilir diyor bazıları genleşme kabı kapağı hava alıyor ondan diyor. Antifirizdede eksiltme yok devirdaim yapıyor araç sizce sorun hangisi olabilir ?

Hocam selam. Aramıza hoşgeldiniz. Araç uzun yolda rüzgar etkisiyle fanları hemen hemen hiç çalıştırmaz. Bir zamanlar ben de buna benzer sorun yaşamıştım ama ek olarak araç sabahları geç çalışıyordu. Vag-Com varsa hararete bakın, aracın gostergesi ile uyumsuzluk var mı inceleyin. Eğer gördüğünüz uyumsuzluk var ise müşir değişecek. Uyumsuzluk yoksa genleşme kapagi olabilir. Basınç tutmuyordur muhtemelen.

Hocam selam. Aramıza hoşgeldiniz. Araç uzun yolda rüzgar etkisiyle fanları hemen hemen hiç çalıştırmaz. Bir zamanlar ben de buna benzer sorun yaşamıştım ama ek olarak araç sabahları geç çalışıyordu. Vag-Com varsa hararete bakın, aracın gostergesi ile uyumsuzluk var mı inceleyin. Eğer gördüğünüz uyumsuzluk var ise müşir değişecek. Uyumsuzluk yoksa genleşme kapagi olabilir. Basınç tutmuyordur muhtemelen.
Hoşbuldum hocam cevabınız için teşekkür ederim.Uyumsuzluk var hocam. hararet göstergesi 85 iken cihaz ile baktığımda 105-106 lara geliyor. Sonra hararet göstergesi yükseliyor 95i geçiyor fanlar birden açılıyor çok hızlı dönüyor. Aklıma takılan tek şey müşür arızası geldi. Antifrizi devir daim yapıyor su dolanıyor içeride.

Problem çözülmezse bile zaten arızalı olduğunu gösteriyor. Yalnız şöyle bir durum var. Hatırladığım kadarı ile gerçek su sıcaklığı değeri 78-103 bandında olduğunda kadrandaki değer 90 sabit oluyor. Yani bir miktar veriler oynama yapıyor. O yüzden aracı dinlendikten bir gün sonra sabah degerlerinde iken bakmanız faydalı olacaktır. Örneğin kadran 50 ile başladığında cihaz ile değerine bakın. O zaman net birşeyler söyleyebiliriz.

Problem çözülmezse bile zaten arızalı olduğunu gösteriyor. Yalnız şöyle bir durum var. Hatırladığım kadarı ile gerçek su sıcaklığı değeri 78-103 bandında olduğunda kadrandaki değer 90 sabit oluyor. Yani bir miktar veriler oynama yapıyor. O yüzden aracı dinlendikten bir gün sonra sabah degerlerinde iken bakmanız faydalı olacaktır. Örneğin kadran 50 ile başladığında cihaz ile değerine bakın. O zaman net birşeyler söyleyebiliriz.
Peki hocam son bi şey daha sormak istiyorum. Bu fan müşürü tam olarak termostatın üzerinde yeşil renkte bir parça var soket bağlı o mu yoksa başka yerdemi bulunur?

Yeşil renkli oluyor genelde. Resimde ekledim hareret müşirinin.
Termostat başka birsey.
Screenshot_2023-09-28-13-55-53-912_com.android.chrome-edit.jpg

Son düzenleme:
Evet hocam. Üzerinde gaziyor derecesi zaten. 95-102 derece yazıyor. Modelden modele fark ediyor bu aralık.

Evet hocam. Üzerinde gaziyor derecesi zaten. 95-102 derece yazıyor. Modelden modele fark ediyor bu aralık.
Tamam hocam şimdi taşlar yerine oturdu. Siyah ile yeşili karıştırıyordum ben. :)

Düzenleme: Fan müşürü ve hararet müşürü değişti. Düzeldi.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun hocam. Geri bildiriminiz icin teşekkür ederim