Geri Viteste Takılı Kalıyor

Süleyman

Üye
Arkadaşlar iyi akşamlar,
Nasip oldu 2017 1.6 tdi manuel golf aldım. Aldığım 2. Günü araç geri park ederken geri viteste takılı kaldı. Şimdi 4 geri vites takışımın 5. Takılı kalıyor. Viteslere geçerken sıkıntı yok. Fikri olan varmı aranızda araç 77 binde

Merhaba, Öncelikle hoşgeldiniz platforma.
Vitesteki mandal da mı sıkıntı var acaba? Geri vitese takmadan birçok kez mandalı kaldırıp indirin. Hiç takıldığını hissediyor musunuz.?

Teşekkür ederim, hoş bulduk. Vites geçişlerinde hiç sıkıntı yok. Vitesi geri almak istediğiniz de vites gelmiyor. Tabi debriyaj a bas çekte olmuyor geri viteste. Şaşırdım kaldım.

Anladım hocam. Kontrol edilmesi gerekenleri yazayım aklıma gelenleri.

Debriyaj kutusu ile ilgili problem olabilir
Senkromeçlerde ve senkromeç değiştirme çubuğunda sorun olabilir.
Vites kolunu şanzımana bağlayan elemanlar.

Bunları kontrol ettirmeniz gerekiyor. Muhtemelen mekanik bir arıza diye düşünüyorum.

Ankara'da iseniz Tuna otomotiv Memiş ustaya bir götürün, Forumdan geldiğinizi ve benim selamımı iletin.
Başka ilde iseniz mutlaka bir vag grubu ustasına gidiniz.

Olabilir ama km yi düşününce aklıma gelmedi yağ.

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Nasip oldu 2017 1.6 tdi manuel golf aldım. Aldığım 2. Günü araç geri park ederken geri viteste takılı kaldı. Şimdi 4 geri vites takışımın 5. Takılı kalıyor. Viteslere geçerken sıkıntı yok. Fikri olan varmı aranızda araç 77 binde
Servise götürmeniz en iyisi olabilir hocam

Tekrar merhaba, aracı Avek Ümraniye servisine götürdüm. Debriyaj silindirinde sıkıntı olduğunu belirtiler. Yağ kaçırmış, bende gördüm. Yaptılar 2 gün sonra tekrar yaptı. Baktım yağ vat aynı yerde. Gittim tekrar bu eskiden kalan yağ kalıntısı dediler . Kontrol ettiler. Sıkıntı yok. Tekrar yaparsa baskı balata değiştirmemiz gerekiyor dediler. Şimdi tekrar başladı. Arkadaşlar böyle bir sorun başına gelen varsa yazar mı bana çaresini?