Fren sıkması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İbrhm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İbrhm

Üye
Selamlar aranıza yeni katıldım ismim İbrahim aracım 2012 1.4 tsi jetta aracımın frenlerinde sıkma oluyor

Merhaba, Hoşgeldiniz.
Kontrol edilecekler,
Balatalar, Fren sıvısı, ABS ile ilgili cihazla bakılması,
bunların haricinde Mekanik olarak kontrol ettirdiniz mi?

Hoşbulduk öncelikle teşekkürler.. Bakıldı herhangi bir sorun gözükmüyor. Devamlı sıkma yapmıyor ara ara hafif frene bastığımda bir süre araç kasılıyor sonra bırakıyor ve yahut fren sertce basıp çektiğimde düzeliyor

Disklerde yamukluk nedeni ile veya pistonda sorun olabilir hocam,
İyi bir ustaya elden komple geçirmesi gerekecek,
Pistonlar kontrol edilmeli, arkadaki pimlerin çalışıp çalışmadına bakılmalı, balatalar, hidrolik fren yağı değişmeli ve her tekerlekten ayrı ayrı havası alınmalı(bu çok önemli)

Hocam aklıma Fren merkezi geliyor kontrol ettirdiniz mi onu da?
Farklı lastikler sıkıyorsa aklıma fren merkezi geldi.
frenmerkezi_jetta.jpg
Ayrıca kaliper ve hortumlarda problem olabilir hocam, aklıma gelmişken yazayım dedim.

Onun dışında aklıma gelenler bunlar hocam. Umarım bulabilirsiniz problemi.
Problemi çözdüğünüzde buraya yazabilirseniz çok memnun oluruz. Diğer arkadaşlarda faydalanmış olur. Teşekkürler.

Abs sigortasını söktüm fren sıkması düzeldi. Şimdi sorun abs beynindemi acaba

Hocam selam tekrardan. Vag-Com a takınca ABS de arıza veriyor mu ? Veriyorsa nedir. Oradan ilerleyelim.

Herhangi bir arıza vermedi sorunu çözemeyince ben akşam üstü kendim söktüm sigortayı dolaşdım bir çok kez freni denedim sıkma yapmıyor

Sol ön sağ arka sıkma yapıyordu ona eminim diger çaprazda hiç bir sıkıntı yok

ABS olmadan olmaz hocam. ABS de arıza olsa mutlaka arıza kaydı düşer diye tahmin ediyorum. Sensörleri temizletiniz mi acaba. Belki oradan bakılabilir. Basit bir sensör. Tekerleği çıkarınca görürsünüz. Bir cıvata yardımı ile tutturulmuş. Çıkarıp temizleyin belki problem ortadan kalkiverir.

Kalkışlarda fren gacır gacır ses yapıyordu acaba diyorum yokuş kalkış ile alakalı olabilirmi sigortayı sökünce abs esc yokuş kalkış hepsi devre dışı ve kalkışda da ses yapmıyor rahat kalkış yapıyor

Evet biliyorum sensörleri bu hafta sonu söküp temizlemeyi düşünüyorum ama sensörden olsa arıza kaydı vermez mi

ABS beyninde de arıza olsa kayıt atardı. O yüzden küçükten büyüğe doğru temizlik kablo tesisatına bakma onarma diye büyüğe doğru bakalım derim.

Teşekkür ederim artık kendim yaptıkca yazarım sanayide herkes para odaklı olmuş biri merkez diyor diğeri servo diyor biri kaliper diyor

Kolay gelsin hocam. Umarım çözüm bulabiliriz.