Far Açık Kaldı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Frenk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Frenk

Üye
Herkese merhaba. Ben geçen hafta 2023 model polo life paket aldım. Bugün başıma şöyle bir olay geldi. İş garajında arabayı park ettim. Farlar yanıyordu, kendini kapatır dedim. Akşam arabaya bindiğimde ekran da farları kapatın diyordu. Sonra bir baktım ki far düpmesinde otomatik far kısmında değil, normal far kısmında kalmış araba. Şimdi bu far 10 saat boyunca açık mı kaldı, yoksa kendi kendine belli bir süre sonra kapatıyor mu. Arabayı çalıştırmam da hiç bir sorun olmadı. Yeni araba diye aküsü bitmemiş olabilir mi far açık kalsa da yoksa belli bir süre sonra kapandığı için mi akü bitmemiştir bilemedim. Siz hiç böyle bir şeyle karşılaştınız mı. Teşekkürler

Öncelikle Hoşgeldiniz platforma.
Kontak anahtarı olmadan farın açık pozisyonunda kalması parkları iç göstergeleri ve stopları açık bırakacaktır. Dediğiniz gibi araç terkedilecekken otomatik veya kapalı kısmında tutmanız gerekir. Ayrıca yeni araçların çoğunda artık LED farlar mevcut. Eskisi gibi halojen değiller. Yani aküyü hemen bitirmiyorlar.

Teşekkürler. Peki akü çalıştıkça dolar ama merak ettiğim akünün ömrüne zarar vermiş olabilir miyim. Akü sağlığını ölçmem mümkün müdür

Bir kaç seferden birşey olmaz Akünün sağlığına. 20 dakika seyir halinde (2000 devir/dk) kullanımda kaybettiğini geri alır. Ölçmek isterseniz de araç çalıştırma esnasında Akünün ölçümü yapılır. Özellikle marş esnasında 11 volt ve altında ise akü de problemler başlamıştır demektir.

Voltmetre/avometre ile ölçüm yapılacak hocam. Veya varsa vagcom ile ölçülebilir gözlemlenebilir.
Screenshot_2023-12-12-22-30-32-007_com.android.chrome-edit.jpg

Ben teşekkür ederim. Evet en sağlıklısı vaktiniz varsa ölçüm işini hallettirin kafanızdan çıksın. Sağlıcakla. Allah kaza bela vermesin.

Merhaba, Ölçüm yaptırdınız mı acaba? Yaptırmadıysanız da yaptırınca buraya bilgi aktarımını rica ediyorum.