2024 Polo 1.0 Tsı Dsg Life

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Umurbbr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Umurbbr

Yeni Üye
Merhabalar ismim Umur,
İstanbul gaziosmanpasada bulunuyorum.

Yakın zamanda bayiden aracimi teslim alacağım fakat merak ettiğim ve sormak istediğim bir kaç konum var.
Yardımcı olma şansınız olursa memnun olurum.

1. Aracı 2024 olarak aldım ama 2023 modeli arasında ne gibi fark var? Araştırdım fakat donanim yada gorsel bir fark bulamadım.
Bir fark var midir? ve şuan sormak için çok geç ama 2023 2.el almak dahami mantıklı olurdu?

2. Teslim aldiktan sonra araci seramik yada ppf olarak kapatmam gerektiği önerildi,
Seramik kapatlatmaya karar verdim.
Bayiden seramik kapanıyor, iki farklı kaplama çeşidi olduğunu söylediler.
Biri henkel 13k, diğeri Williams f1 28k.
Bayi ikisinin arasında genel bir fark olmadığını sadece uygun olanin 2.yildan sonra görünümünün bozulabilecegini söyledi.
Yorumu çok güven vermedi açıkçası,
Dışarıda araştırdım benzer fiyatlar aldım ama konuya hiç Hakim değilim,
Fikrinizi almaktan mutlu olurum.

Genel olarak araba bilgim kısıtlı,
Sorularım saçma gelebilir,
Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar ismim Umur,
İstanbul gaziosmanpasada bulunuyorum.

Yakın zamanda bayiden aracimi teslim alacağım fakat merak ettiğim ve sormak istediğim bir kaç konum var.
Yardımcı olma şansınız olursa memnun olurum.

1. Aracı 2024 olarak aldım ama 2023 modeli arasında ne gibi fark var? Araştırdım fakat donanim yada gorsel bir fark bulamadım.
Bir fark var midir? ve şuan sormak için çok geç ama 2023 2.el almak dahami mantıklı olurdu?

2. Teslim aldiktan sonra araci seramik yada ppf olarak kapatmam gerektiği önerildi,
Seramik kapatlatmaya karar verdim.
Bayiden seramik kapanıyor, iki farklı kaplama çeşidi olduğunu söylediler.
Biri henkel 13k, diğeri Williams f1 28k.
Bayi ikisinin arasında genel bir fark olmadığını sadece uygun olanin 2.yildan sonra görünümünün bozulabilecegini söyledi.
Yorumu çok güven vermedi açıkçası,
Dışarıda araştırdım benzer fiyatlar aldım ama konuya hiç Hakim değilim,
Fikrinizi almaktan mutlu olurum.

Genel olarak araba bilgim kısıtlı,
Sorularım saçma gelebilir,
Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam oncelikle aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. 2023 ile 2024 arasında fark var mıdır bunun en net cevabını aracı size satan satış temsilcisinden alırsınız.
Hiçbir fark olmasa bile 2024 model 2024 modeldir. Yarın birgün satacağınız zaman yaşı 1 yaş daha genç olacaktır. (2023 modele kıyasla)
Size tavsiyem seramik yerine ppf kaplama yaptırınız. Seramiğin tek koruyuculuğu kuş pisliğine ve ağaç altına park ettiğiniz durumlarda ağaç reçineleri boyaya zarar vermesini bir müddet önler. Fakat ppf kaplama daha sağlamdır, uzun ömürlüdür ( en az 5 yıl )
Ayrıca sürüş esnasında taş sıçramaları çok daha sık yaşanır ve seramik bu gibi durumlarda çaresizdir. Taş geldiği an Araç boyası darbe alır,çatlayabilir, boya atması olabilir. Ppf kaplama ise bu gibi durumlarda %100 koruyucudur. Hatta avm otoparkında aracını park ederken kolon’a hafif sürtme durumunda bile boyaya zarar gelmediğine, sadece ppf kaplama’nın zedelendiğini biliyorum.
Fakat ppf kaplama konusu da muamma. Fiyatlar absürt. Bu işte en bilinen markalar; Stek dynoshield, Llumar… Bunlar en pahalısı ama en kalitelisidir. Bu doğru. Fakat ben bir tanıdık vasıtasıyla tanıştığım ankara şaşmazda bu işi yapan bir arkadaş ile tanıştım ve kaliteli taiwan üretimi ppf yaptırmıştım aracıma. 4,5 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. O günkü stek ya da Llumar markalarına kıyasla nerdeyse yarı fiyatına yaptırmıştım.
Yaptırdığım yerler de Komple ön tampon ve sağ sol çamurluk. Bunlara ek olarak şimdilerde keşke farlara da yaptırsaydım dedim ama geçti artık.
Eğer ppf e karar verirseniz ön farları dahil edin derim. Karar sizin.

Merhaba hocam teşekkür ederim.
Ppf bir çok yerden fiyat ve Bilgi aldım, araştırdım ayrıca, sonucunda edindiğim bilgi,

3 Farklı PPF folyo türü var.
rulo ve işçilik, marka detayından daha önemli gibi düşünüyorum
Ppf yerine seramik yapmak istememin sebebi
Aracım beyaz ve garajım yok güneşe maruz kalacak,
TPU(Poliüretan) için bile beyaz renge, 1 yil sonrası için sararmama garantisi vermiyor,
Bu rulo icin aldığım en iyi fiyat 75k
tutar yuksek ve verimsiz olabileceğini düşündüm açıkcasi
Ayrica bilseydim mutlaka baska bir renk tercih ederdim, O zaman TPH yaptirabilirdim.
Genel aldığım fiyatları ve özellikleri aşağıda paylaşıyorum,
Tekrardan teşekkürler.

Tpu icin 75k-110k

Tph icin 42k

CVC icin şeffaf kaplama diyorlar
25k civarinda fiyat veriyorlar ama kesinlile CVC yaptirmam gerektiği önerildi

1. **TPU (Termoplastik Poliüretan)**:
- **Dayanıklılık**: Yüksek esneklik ve yırtılmaya karşı direnç gösterir.
- **Su ve Hava Koşullarına Direnç**: Su, yağ, griz ve çeşitli kimyasallara karşı dayanıklıdır.
- **Estetik Şeffaf ve parlak bir yüzey sunar, renk ve doku seçenekleri sınırlıdır.
- **Uygulama ve Bakım Yüksek esnekliği sayesinde uygulaması kolaydır, küçük çizikler kendiliğinden iyileşebilir.

2. **TPH (Thermoplastic Polyolefin Hybrid)**:
- **Dayanıklılık**: Orta derecede esneklik ve darbe direnci.
- **Koruyuculuk**: UV ışınlarına ve hava koşullarına karşı iyi koruma sağlar.
- **Estetik**: Mat ve yarı mat yüzey seçenekleri sunar, renk seçenekleri TPU’ya göre daha fazladır.
- **Uygulama ve Bakım**: Uygulaması nispeten kolaydır, ancak TPU kadar kendini iyileştirme özelliğine sahip değildir.

3. **PVC (Poli Vinil Klorid)**:
- **Dayanıklılık**: İyi seviyede darbe direnci sunar, ancak TPU ve TPH'ye göre daha az esnektir.
- **Su ve Hava Koşullarına Direnç**: İyi su ve hava koşullarına direnci vardır, ancak uzun süreli güneşe maruz kalma solma riski taşır.
- **Estetik**: Çeşitli renk ve doku seçenekleri sunar, genellikle mat yüzeyler daha yaygındır.
- **Uygulama ve Bakım**: Diğerlerine kıyasla uygulaması daha zor olabilir, bakımı ise düzenli temizlik gerektirir.

Hocam teknik detaylara hakim değilim sizin kadar. Ben bahsettiğim gibi şaşmazdaki arkadaşa aracı bıraktım. Uzun ömürlü sıkıntı çıkarmayacak şekilde olsun. 1 sene sonra şurası şöyle oldu burası böyle oldu dedirtme rica ediyorum dedim. Aracım 2-3 gün kalmıştı onda. Çiçek gibi yapmıştı. Ayrıca bir de ön cam için tavsiyede bulunmuştı Ön cam için Yapalım dedim. Aracımın ön camına Llumar’ın güneş uv ışınlarından koruyan,herhangi bir karartma yapmayan şeffaf film de yaptırmıştım ve çok büyük etkisi var. Özellikle yaz aylarında uzun yola çıkınca fark yaratıyor. Aracın içi ısınıyor ama en az 2-3 derece ferahlatıyor diyebilirim. Bana en büyük katkısı ise yaz aylarında yine uzun yol giderken güneş kollarıma ellerime vurunca akşamına acaip kaşınırdım. Bu filmden sonra kaşınma sıkıntısı çekmedim. Bu da ek bilgi olsun size.

Estağfurullah hocam bende hakim değilim,
Fayda görmenize sevindim,
Farklı yorumlar ve ciddi fiyat farkları olunca istemsiz araştırma gerekliliği hissediyorsun.

Ön cam öneriniz için çok teşekkür ederim, camlara uygulanabildigini bilmiyorum,
Bende mutlaka yatıracağım.
LLumar ve Suntek notumu aldım.
Umarım arkadaşınız gibi bir usta bulabilirim 😊
Tekrardan teşekkürler
İyi akşamlar.