Vw Cc Bluetooth Modülü

Sombre1912

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, 2013 model VW CC aracım var. Araçta bluetooth yok ancak tuşları mevcut. Ben internetten bir bluetooth modülü alıp taksam çalışır mı?

Araştırmalarım sonucu birkaç adet modül buldum. Ancak yazılım tarafı bunu görür mü bilmiyorum. Daha önceden böyle bir uygulama yapan arkadaş var mı aramızda?

Aracın orijinalliğinin bozulmaması amacıyla mevcut sisteme bluetooth modülü ilave etmek istiyorum.

RCD 510 mevcut araçta

2013 VW CC’de RCD 510 varsa ve araçta Bluetooth tuşları olsa bile, fabrika çıkışı Bluetooth donanımı takılı değilse sadece modül satın almak yetmez — sistemin çalışması için hem donanım hem de kodlama gerekir.

Senin durumunda üç temel yol var:

1 OEM (Orijinal) Volkswagen Bluetooth Modülü Takmak
VW’nin kendi orijinal Bluetooth modülleri var (ör. 7P6 035 730 C, 5N0 035 730 D gibi).
Modül, koltuk altına veya torpido içine bağlanır.
Kablo tesisatı (wiring harness) ile RCD 510’a bağlanır.
Takıldıktan sonra VCDS ile kodlama yapılır ki RCD 510 yeni modülü tanısın.
Avantaj: Orijinal görünüm, direksiyon tuşları ve MFD ekranıyla tam uyum.
Dezavantaj: Orijinal modüller ikinci elde bile pahalıdır (4-6 bin TL civarı).

2 OEM Görünümlü Aftermarket Modüller
“VW OEM style Bluetooth kit” diye geçen kitler var.
Tesisat genellikle “Plug & Play” olur, direksiyon tuşlarını tanıyabilir.
Ama yazılım uyumu OEM kadar kusursuz olmayabilir (bazı fonksiyonlar eksik olabilir).

3 Alternatif: Gizli Bluetooth Receiver
RCD 510’un AUX girişine veya CD changer girişine bağlanan gizli Bluetooth receiver’lar var.
Bu yöntem çok ucuz (500-1500 TL arası) ve kolaydır.
Ancak direksiyon tuşlarından kontrol genellikle olmaz, sadece ses aktarımı olur.

Senin durumun için öneri:
Eğer orijinallik + direksiyon tuşları ile tam uyum istiyorsan OEM Bluetooth modül + kablo seti + VCDS kodlama şart.
Sadece telefondan müzik çalmak istiyorsan basit AUX/USB Bluetooth adaptörleri yeterli.