Tuvtürk Lastik Ebatı

Yagizgurr

Yeni Üye
Merhaba, 2013 6r kasa polo aracımda 175/70 r14 orjinal ebatlarında lastikler mevcut ve değişim zamanı geldi de geçiyor; yeni alacağım jant lastik takımın ebatları ise 195/50(55) r16 olacak muayenede sorun yaşar mıyım? Yaşarım diye düşünüyorum onun için Muayene zamanı lastikçi idareten orjinal lastik ebatında lastik takar mı?

Hocam çıkma lastiklerinin dişleri kurtarır düzeyde ise atma, muayneden önce onları taktırırsın eğer kötü durumda ise çıkma lastikçiler yardımcı oluyor diye biliyorum idareten takıyorlar kapora alarak 2 kez sökme takma parası veriyorsunuz halloluyor

Sürücü kapısının iç kısmında veya depo kapağında hangi jant/lastik kombinasyonlarının desteklendiği yazan bir etiket olur. O etikette yazan kombinasyonlarla muayeneden geçebilirsin. Ancak bazı araçlarda tek tip kombinasyon yazabilir.

Ekli dosyalar

• images (29).jpeg
    images (29).jpeg
    32.9 KB · Görüntüleme: 7
Sürücü kapısının iç kısmında veya depo kapağında hangi jant/lastik kombinasyonlarının desteklendiği yazan bir etiket olur. O etikette yazan kombinasyonlarla muayeneden geçebilirsin. Ancak bazı araçlarda tek tip kombinasyon yazabilir.
orijinal ebatlar arasında 195/55 r15 var ama görsel açıdan 16 koymayı düşünüyorum muayeneden geçer mi 195/55 r16 koysam