Sigortanın Değil, Yuvasının Arızalanması Durumu-Çözüldü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gungor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gungor

Aktif Üye
Sevgili arkadaşlar.
Durum şu ki;
Aracımın klimasının sigortası sürekli kısa devreden dolayı eriyor.
Araç kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde, sigortanın bıçaklarının girdiği yuvalardan birinde akım var diğerinde yok. Bu da akımı tek dişten gelmesinden dolayı yandığını gördüm.
Sorum şu:
Sigorta yuvası kaçak var ise iptal edilip başka bir yuva yada ek bir yuva yapılabilinir mi?
Yada örneğin tavan lambasının sigortası yerine, klimanın sigortası olarak değişim olabilir mi?
Bu bir elektrikçi işi farkındayım. Bayram önü yoğunlukta elektrikçiye önersem ve yapsa aracım için risk oluşabilirliğinden dolayı tereddütteyim

Hocam selam, doğrusu zaten kontak açık iken birine + gelecek diğerine geçerken arada sigorta olacak ve diğerinde elektrik olmayacak. Orada bir problem yok. Siz şu şekilde kontrol ediniz. Kontak kapalı iken ve açık iken ayrı ayri Voltmetreyi iki bacakla şasi ye dokunup bakınız. O zaman duruma bakalım. Muhtemelen elektrik gelmiyor dediğiniz bacakta kısa devre var ve sigortayi takınca patliyor. Bu şekilde ise elektrik gelmeyen kabloyu takip edip kısa devre işini cozmelisiniz.

Hocam selam, doğrusu zaten kontak açık iken birine + gelecek diğerine geçerken arada sigorta olacak ve diğerinde elektrik olmayacak. Orada bir problem yok. Siz şu şekilde kontrol ediniz. Kontak kapalı iken ve açık iken ayrı ayri Voltmetreyi iki bacakla şasi ye dokunup bakınız. O zaman duruma bakalım. Muhtemelen elektrik gelmiyor dediğiniz bacakta kısa devre var ve sigortayi takınca patliyor. Bu şekilde ise elektrik gelmeyen kabloyu takip edip kısa devre işini cozmelisiniz.
Yine nokta atışı. Şu anda elektrikçi aynen dediğini yapıyor üstat

Kolay gelsin hocam. Umarım bayram öncesi halledebilirsiniz.

Kaçak sigorta yuvasından değilmiş. Kompresör üzerindeki soketmiş.gelen güçlü akım sigorta yuvasının bir ayağını deforme etmiş. Ayrı bir tesisat ve soket yenileme ile sorun çözülüyor şu anda.
Teşekkürler üstad.
Konu yardımcı olur dersen kalsın yoksa silebilirsin.
Korfirak. Sen bana numaranı ver watsapp dan yazışalım. :)) şaka

Son düzenleme:
Hocam herkes faydalanması adına konuları elzem durum olmadığında silmiyoruz ki başka kullanıcılar da faydalansın.
Durumunuza sevindim en azından elektrik kaçak yerini buldunuz. Kısa zamanda da çözersiniz. Sağlıcakla kalın. Durumdan haberdar edersiniz.

Çözüldü.
Hemen özetliyorum.
Klima soğukta durdukyere arıza yaptı.
Soğuk üflemiyor, sigortası ise 7.5, 10 amperi 2 dk da patlatıyor, 15 ve 20 amperi 30 dk klima açık kalsa eritiyordu.
Kompresörde kilitleme yoktu yani ortadaki bölüme elektrik gelmiyordu. Kompresör sargı arızası şüphesiyle söküldü ama sağlam çıktı. Elektrik aksamına yöneldik.
Sonuç. Kompresör üzerindeki akım fişini çıkarıp yerine ayrı kablo çekildi. Kompresör göbek döndü. Sorunun çözümü kompresör soketinden ayrı hat çekilerek çözülmüş oldu.

Hocam probleminizin çözüldüğüne çok sevindim. Bu sıcaklarda çok sıkıntılı bir durumdan kurtuldunuz. Başlığı çözüldü olarak değiştiriyorum.
İyi bayramlar dilerim şimdiden.