Passat Yanık Yağ Kokusu

Asgard

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Aracım 2015 model Passat 1.6 Dizel 120 HP Dsg. 161.000 km de. Aracı durdurup inince yanık yağ kokusu geliyor. Önceleri çok performanslı bir kullanım sonrası bu kokuyu hissediyordum. Sonrasında ise genel de her motoru durdurup indiğimde almaya başlamıştım. Ve 7-8 bin kilometre yaklaşık bir litre yağ eksiltiyordu. Mesela benim eski 2018 model sıfır olarak aldığım 1.6 dizel aracımda da bu vardı. O da her 15 bin kilometre de serviste yaptırdığım bakım öncesi 12-13 bin km ler de ışığı yakardı.
Bu son aracımda çözüm olarak kulbütör kapağı ve enjektörler değişti. Kapak olarak birebir Vw kullandığını tercih ettim. Febi veya Oem ler değil. Enjektörleri de Bosch olarak aldım.

Geçen hafta değişim yapıldı ancak hala koku gelmeye devam ediyor. Özellikle şu sıcak havalarda biraz hızlı bir kullanım sonrası kokuyu hala almaya devam ediyorum araçtan inince. Bana konu hakkında bilgisi olan arkadaşların bir çözüm önerisi sunmasını rica ediyorum. Ve ayrıca tanıdığınız güvendiğiniz iyi bir motor ustası varsa buradan yazmanızı rica ediyorum. Teşekkürler.

Hocam selam böyle bir durum benim benzinli arabada denk gelmiştim. Egzoz çıkış tarafından kültür kapağının arka kısmında zincir gergi sinin mantar contasindan yağ akıtmıştı. Külbütör kapağının yeni değiştirmişsiniz sağına soluna iyice bakın özellikle egzoz tarafına yine yağ sızıntısı varsa ara ara akıp manifoldun üzerine düşüyor ve koku yapıyor olabilir. Kontrol etmekte fayda var