Güç Kaybı

mehmetavci

Üye
Merhaba ; Golf 5 fsi aracımda hiç bir arıza ışığı yanmamasına rağmen, güç kaybı yaşıyorum.Benzini herzaman aldığım yerden alırım. Aracımı vag kabloya bağladığımda , ateşleme ve yakıt sistemi ile ilgili yaptığım ölçümler gayet normal. Boğaz kelebeği ve Egr temizliği yaptım. Oksijen sensörünü test ettim sorunsuzdu. Manifoltlarda ve egzost da hava kaçağı da yok. Katalitik konverterden şüpheleniyorum. Sizce bu soruna başka hangi parçalar neden olmuş olabilir ?

Hocam hoşgeldiniz platforma.
Sanıyorum şüphelendiğiniz katalitik konvertör tıkalı. Bununla ilgili olarak yumurta kokusuna benzer koku alıyor musunuz.

Normalde katalitik tamamen dagildiginda böyle bir koku olur. Doğal olarak katalitik tıkanmış olur. Böylelikle araç daha silindirdeki tüm yanmış gazı atamadan kompresyona girerek yakıt alarak yakmaya başlar. Bu durumda da güç kaybı normaldir. Sizin yapmış olduğunuz tetkiklere bakılarak katalitikten suphelenmeniz nokta atışı olmuş.

Evet ben de öyle düşünüyorum fakat ''siz çürük kokusu var mı ? '' deyince katalitiğin tıkalı olma ihtimali yarıya indi. katalitikten başka ihtimaller olup olmadığını da öğrenmek istedim. Çünkü katalitik pahalı bir parça, diğer ihtimalleri denedikten sonra katalitiği değiştirmeyi düşünmek lazım. Mesela debriyaj balatası ve araçtaki diğer sensörler

Debriyaj balatası ile ilgili yüksek viteste kalkış yaparken araç stop ediyor mu bir kontrol edin. Kaçırma var mı. Birde devir gereğinden fazla yükseliyor ve araç gitmiyorsa o da şüpheliler arasına girer. Diğer sensörler ile ilgili hata olsa vagcom ile direk gösterir arıza ışığı yanmasa bile. Gerekli tüm testleri yapınız. Vagcomda servis ayarlarına girdiğinizde önce gaz kelebeği adaptasyonu, oksijen sensor adaptasyonlari ve diğer adaptasyonları. Sonrasında duruma göre guncelleyelim. Dediğiniz gibi katalitik epey bi gereksiz pahalı bir ürün.