Golf 6 Fazla Yakıt

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Adem60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Adem60

Yeni Üye
Selamın aleyküm,

Aracım 2012 golf 6 1.4 tsi 122 hp manuel

aracım aşırı yakıt yakıyor ağır bakımları olmak üzere her şeyi yapıldı zincir baskı balata devir daim sıvı bakımları vs vs

bobin bujilerde sorunsuz ve araç arıza ışığı da yakmıyor tekleme titreme de yok aşırı bi yakıt tüketimi mevcut üstelik sakin kullanımdayım

km ye 5 tl yakıyor her zaman aynı yerden shell w power alırım deneme amaçlı opetten 600 tl benzin aldım litresi 34 tlden km 100 olmadı ışık yanacak

sorun nedir sizce

Merhaba hocam, öncelikle hoşgeldiniz platforma.
Yakıt tüketim göstergesinde yazan rakam nedir. Yani gösterge ile sizin hesabınız tutarlı mı? Eğer tutarsız ise yakıt hattında problem var mıdır? Enjektör diplerinden vs bir kaçak söz konusu mu? Kontrol edip düşünelim hocam.

Merhaba hocam, öncelikle hoşgeldiniz platforma.
Yakıt tüketim göstergesinde yazan rakam nedir. Yani gösterge ile sizin hesabınız tutarlı mı? Eğer tutarsız ise yakıt hattında problem var mıdır? Enjektör diplerinden vs bir kaçak söz konusu mu? Kontrol edip düşünelim hocam.
Hoş buldum
Yakıt verilerinde ekranda 12 litrelerde geziyor ve sakin kullanımda bu şekilde veriler

Verilerinizle uyumlu gözüküyor yakıt. Demekki extra bir durum yok. Bu kadar yüksek rakamın sebebinin altında katalizörle ilgili durum olabilir. Ayrıca oksijen sensörü verilerine bakabildiniz mi? Her hangi bir arıza kaydı var mı? Katalizör için vagcomda ölçüm adaptasyon u var. Bununla ilgili bir bilginiz var mı? Ölçüm sonrası adaptasyon dan geçti mi?

Verilerinizle uyumlu gözüküyor yakıt. Demekki extra bir durum yok. Bu kadar yüksek rakamın sebebinin altında katalizörle ilgili durum olabilir. Ayrıca oksijen sensörü verilerine bakabildiniz mi? Her hangi bir arıza kaydı var mı? Katalizör için vagcomda ölçüm adaptasyon u var. Bununla ilgili bir bilginiz var mı? Ölçüm sonrası adaptasyon dan geçti mi?
Herhangi bir ölçüm yapılmadı arızası ışığı vs yakmıyor araç ama değerlerine bakılmadı

Arıza ışığı yakmasa dahi beyin içinde böyle durumlarda arıza kodu atar. Tavsiyem vagcom ile ölçüm yaptırmanız. Böylelikle arıza ile ilgili daha sağlıklı yorum yapabiliriz hocam.

VAG com katalizör ölçümleri ve adaptasyon yapılıyor diye yazmışsınız , Katalizör Ölçümü var evet ama adaptasyon ile ilgili bir menu göremedim. Yıllardır VAGCOM kullanırım katalizör adaptasyonu yapıldığını ilk defa sizden duydum. Eğer bu konuda VAGCOM kullanım tecrübeniz varsa detaylı açıklama yaparsanız memnun olurum.

Merhaba, demek istediğim ölçüm yaptıktan sonra doğru değerlerde olduğu görüldü mü? Adaptasyon yanlış kelime olmuş kusura bakmayın. Ölçüm sonucunda Geçti (PASSED) veya Tamamlanmadı(incomplete) yazmalı. Buna bir bakılmalı.
Görselde anlattığım ölçümlerin ayar penceresi var.
IMG_20220701_134516.jpg

Teşekkür ederim. Ben de katalizör ölçümlerini resimdeki yerden READINES ten yapıyorum , bütün bileşenler passed oluyor fakat bir tek katalizörde ölçülemedi hatası veriyor. 3-4 yıl evvel bir kez readineste ölçmüştüm VCDS 20.0 ile ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum . Yakın zamanlarda tekrar ölçmek istedim fakat ölçüm şartlarını da yerine getirmeme rağmen bir türlü beceremedim. Katalizör sıcaklığı ile ilgili bir ölçüm ön koşulu var herhalde.

Evet ön koşul olarak sıcaklığı sanıyorum min, 350 derece olmalı. Otomatik araçta şartlar yerine geldiğinde belirli bir RPM üzerinde tutmak için araç vitesi P de iken fren ve gaz a aynı anda basılması gerekiyor. Belki bunu atlamış olabilirsiniz aracınız otomatik ise.