Fabrika Motor Kusurlu Araba

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hayay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hayay

Yeni Üye
Benim arabam. Volkswagen T cross 07.09.2023 tarihinde alt geçitte kaldim servise çekici ile gidildi. İlk başta baskı balata yakmak yarım debriyaj gitmekle suclandim sarf malzeme balata bu yüzden ödeme yapacaksın denildi. İş emri açıldı arabayı alınca ödeme yapacağım ama motorda sorun var diye ısrar ettim . Hayır balata yakmışsın dediler bir yaşında 17 bin km araba hep düz yolda gittim. Balata değişince Kayseri servis motorda bir kusur olduğuna ikna olmuş. Bunu bana soylediler. Kesinlikle karteri acmayin motora dokunmayın size güvenim yok bilirkişi getireceğim dedim ve yazdim. Ertesi gün gittiğimde çoktan motor inmiş yenisi sipariş edilmiş. Benim onayima gerek yokmuş araba kusurlu zaten sana yenisini vereceğiz dediler bunu bekleyen başka insanlar var onları bu arabadan mahrum birakamayiz dediler. Geçen haftada motor değiştik gel arabanı al diye telefon actilar. Para istemiyorlar üstünede balata bedava değişecek dediler.Ben onarım istemedim kabul etmiyorum dememe rağmen arabani 7 emine koyarız oranın borcunu ödersin dediler. Arabayı almak zorunda kaldım ve alır almaz tekleyen aracı expere goturdum. Exper ücreti ödeyip diğer kusurlari öğrenince gerisin geri bir saat olmadan servise bıraktım . Baktılar evete sanziman yağ kaçağı var , evet sağ lastik üzeri kaput tirnak dediler. Tekrar onardilar. Onarım bitince tekrar expere ... Neyse motor numarası olması gereken yerde değil ve 3 satır olarak kendileri yazmış . TÜVTÜRK fatura ile gel ruhsat degisecek dedi. Faturada vermediler. Özür yok, sanki ben bilseydim motor kusurlu araba alirmiyidim. Bu süreç 7 eylulden bu yana sürdü. Oysa o kadar kibar ve naiflerdiki ne guzellemeler yapmislardi. Bekleyip görecektim onların dediğine göre doğuş otomotiv bana sıfır hatta daha lüks bir araba verecekti. Baba evladina böyle jest yapmaz dedim avukata gittim . Yasal itiraz sürem bitmeden hukuksal yolla hakkımı almaya niyet ettim. Allah utandırmasın herkese kazasız belasiz sürüşler dilerim. Saygılar sunarım..IMG_20231023_161152_304.jpg

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Buna benzer problemli araçlar duyuyoruz gerçekten çok üzüldüm. Umarım kısa zamanda işlerinizi istediğiniz gibi halledersiniz. Karşılaştırma yapmak istemem ama birçok Avrupa ülkesinde bırakın yeni araç vermeyi 3-5 yıllık bakım ücretlerini de kendileri karşılıyor mağduriyet karşısında. Ama gel gelelim güzel ülkemizde bu durum tam tersi olarak işliyor. Mağduriyet giderilmesi bir kenara ekstra bir sürü problem doğuyor. Tekrar geçmiş olsun.

Teşekkür ederim sağolun hukukta hakkını ara dediler . Hukukta hakkımı arıyorum . Bende geçmiş olsun derler ayıbı kabul ettiler degisirler diye heveslenmistim. Lakin kusurlu araba motor değişsede daha daha ucuz fiyata elimde kaldı . Adalet ne derse o olacak . Benim yapacagim bişey kalmadı. Sattılar aldım bozuk çıktı hemde fabrika motor kusuru diye tasdiklediler ve nihayetinde al arabanı git basın çağır dava et diye akıl verdiler. Bende kim şurayada yaz derse orayada yazıyorum. Biraz dertleşme gibi oluyor iyi geliyor

Problem değil hocam. Bu tarz platformların amaçlarından birisi de bu anlattığınız olayları kullanıcıların bilmesi duyması. Keşke elimizden daha fazlası gelse.

Teşekkür ederim sağolun mesaj burdanda silinir diye korkuyordum açıkçası insta face siliyorlar kendi sayfalarındada yazdım balata yakmadim ben diye günlerce ağladım ama nafile kimse oralı olmadı. Birde VW marka güçlü vs diye tesselli ediyordum kendimi. Hep şu adrese mail at vs dediler kurumsal telefona temsilci çıkıyor oda emir kulu ne yapsın dinleyip iyi günler dileyip kapatıyor. Bir an ben nereye düştüm oldum ama şimdi adalete sığınınca biraz rahatladım . Onayım olmadan nasıl motor degisirler doğuşun verdiği yetki ile aklım almıyor . Belkide başka şeyler var diye düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum . Tüketici hakkı Yargıtay kararı misli ile değişim hiç umurlarinda olmadı direk mahkeme yolunu gosterdiler