Egzozdan 1 Litre Kadar Yağ Attı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TuncayK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TuncayK

Yeni Üye
2005 model 1.9 Caddy sahibiyim 1-1.5 devir arası giderken devir birden şahlanıp normale döndü tabi bu ara ortalık bayağı bir duman oldu ve stop ettim hemen inip kaputu açtığımda motor kısmında bir şey yoktu arka tarafa gittğimde egzozdan yere dökülmüş 1 litre civarı bir yağ gördüm tabi hiç çalıştırmayı denemeden tamirciye kadar çektik aracı turbo harici bir yerde sıkıntı olabilir mi yoksa sadece turbo ile yırtarmıyım bir sorum daha 12 bin TL ye revizyon dediler ama revizyon sağlıklımıdır yoksa o kadar daha verip sıfır almak daha mı mantıklı

Hocam geçmiş olsun.
İlk akla gelen yer turbo tabiki. Revizyonu iyi bir yerde orjinal veya orjinale yakın malzemelerle yapıldığı takdirde problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Aksi halde yan sanayi ürünler çok randıman vermeyecektir.

2005 model 1.9 Caddy sahibiyim 1-1.5 devir arası giderken devir birden şahlanıp normale döndü tabi bu ara ortalık bayağı bir duman oldu ve stop ettim hemen inip kaputu açtığımda motor kısmında bir şey yoktu arka tarafa gittğimde egzozdan yere dökülmüş 1 litre civarı bir yağ gördüm tabi hiç çalıştırmayı denemeden tamirciye kadar çektik aracı turbo harici bir yerde sıkıntı olabilir mi yoksa sadece turbo ile yırtarmıyım bir sorum daha 12 bin TL ye revizyon dediler ama revizyon sağlıklımıdır yoksa o kadar daha verip sıfır almak daha mı mantıklı
Benzer olay benim de başıma geldi ama ben yağı komple duman olarak attım turbo bütün yağı çekip egzostan attı motor kitledi sandik ama turbo ile yirttik ben bir sene önce 10 bin verdim aynı motor arac için turboya revizyon yaptılar, revizyon yapacak yer sağlamsa sorun yok, sıfırdan farksız oldu deyim yerinde turbosu.