“Aracı Daima P Konumunda Terk Edin. Lütfen Servise Gidin.” Uyarısı – Kalıcı Kodlama Çözümü (İstanbul Arnavutköy)

eacarman

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

VAG grubu araçlarda, özellikle DSG şanzımanlı modellerde sık karşılaşılan bir uyarı olan:

“Aracı daima P konumunda terk edin. Lütfen servise gidin.”

uyarısını, kodlama yöntemi ile kalıcı olarak çözüyorum. Bu uyarı çoğu zaman kullanıcıya ciddi bir arıza varmış gibi hissettirse de, yazılımsal olarak müdahale edilebilir bir durumdur.

Bu uyarı genellikle:

• Şanzıman kontrol ünitesindeki yazılımsal bir uyumsuzluk,
  • Geçici sensör hataları,
  • Park kilidi (P konumu) ile ilgili tetikleme sorunları,
  • Vites pozisyon sensörlerinin hassasiyetinden kaynaklı yazılımsal takılmalar nedeniyle ortaya çıkar.

Serviste çoğu zaman sensör veya mekatronik değişimi önerilir, ancak bu her zaman gerekli değildir.

🔧 VCDS ve OBDeleven Pro kullanarak:

• Soruna neden olan kontrol ünitelerine girip,
  • Uyarının tetiklendiği yazılımsal kodlamaları inceliyor,
  • Gerekli kodlamaları uygulayıp uyarının kalıcı olarak devre dışı bırakılmasını sağlıyorum.

Yapılan işlem:

• Aracın diğer sistemlerine zarar vermez,
  • Geri dönüşümlüdür,
  • Test edilmiştir ve kalıcıdır.

💻 Kullanılan Ekipman: VCDS + OBDeleven (Pro Lisans)
💰 İşlem Ücretlidir.
⏱️ İşlem Süresi: Yaklaşık 10-20 dakika

İşlem yaptırmak isteyen ya da detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar özel mesaj yoluyla bana ulaşabilir.

Sorunsuz ve güvenli sürüşler dilerim.

Merhaba arkadaşlar,

VAG grubu araçlarda, özellikle DSG şanzımanlı modellerde sık karşılaşılan bir uyarı olan:

uyarısını, kodlama yöntemi ile kalıcı olarak çözüyorum. Bu uyarı çoğu zaman kullanıcıya ciddi bir arıza varmış gibi hissettirse de, yazılımsal olarak müdahale edilebilir bir durumdur.

Bu uyarı genellikle:

• Şanzıman kontrol ünitesindeki yazılımsal bir uyumsuzluk,
  • Geçici sensör hataları,
  • Park kilidi (P konumu) ile ilgili tetikleme sorunları,
  • Vites pozisyon sensörlerinin hassasiyetinden kaynaklı yazılımsal takılmalar nedeniyle ortaya çıkar.

Serviste çoğu zaman sensör veya mekatronik değişimi önerilir, ancak bu her zaman gerekli değildir.

🔧 VCDS ve OBDeleven Pro kullanarak:

• Soruna neden olan kontrol ünitelerine girip,
  • Uyarının tetiklendiği yazılımsal kodlamaları inceliyor,
  • Gerekli kodlamaları uygulayıp uyarının kalıcı olarak devre dışı bırakılmasını sağlıyorum.

Yapılan işlem:

• Aracın diğer sistemlerine zarar vermez,
  • Geri dönüşümlüdür,
  • Test edilmiştir ve kalıcıdır.

💻 Kullanılan Ekipman: VCDS + OBDeleven (Pro Lisans)
💰 İşlem Ücretlidir.
⏱️ İşlem Süresi: Yaklaşık 10-20 dakika

İşlem yaptırmak isteyen ya da detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar özel mesaj yoluyla bana ulaşabilir.

Sorunsuz ve güvenli sürüşler dilerim.
Hocam merhabalar. Konudan biraz bağımsız olucak 2020 model b8.5 Passat business paket kendim gizli özellik açmaya çalışırken nasıl oldu anladım Bluetooth gitti radyo v.s. Hepsi var ama Bluetooth şu an yok. Obd eleven ile multimedya uzun kodlama BYTE kaç ve hangi bit olduğunu biliyorsanız yardımcı olursanız memnun olurum.