2022 Tai̇go Arka Led Panelde Temassızlık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dmrlenes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dmrlenes

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. 2022 model taigo life aracım bulunmakta. Bagaj üstünde bulunan kırmızı led panel göstergede temassızlık sorunu var. Arka logoyu referans kabul edersek sol tarafta hiçbir problem yok fakat sağ tarafta kalan kısımda temassızlık var. Bazen parlaklığı düşük şekilde yanıyor ve el ile vurunca ya da bagajı sert kapatınca kısa bir süreliğine düzeliyor fakat daha sonra tekrar bozuluyor ve ekranda uyarı ışığı yakıyor. Biraz baktım ama nasıl sökeceğim hakkında bir şey bulamadım. Özelde yaptırsam tahminen ne kadara mal olur acaba ya da alternatif bir çözüm bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Ne kadar tutar tahmini birşey diyemeyiz. 1 de istiyorlar 10 da. Eğer lehim vb atma durumu ise basit olur genelde. Ama korozyon veya ledler de degisecekse biraz bütçe ayırmanız gerekir. Yetkili servis ne diyor bu işe. Hiç görüşme yaptınız mı?

Aracı 2.el olarak aldım garantisi yok. Servisi de hiç aramadım 2bin km sonra yağ bakımı gelecek o zaman ararım diye düşündüm. O arkadaki panel komple şekilde çıkmacılarda 5-6bin arası pazarlıkla 4e kadar alınabilir diye düşünüyorum ama sadece yarısı bozuk parça için komple değiştirmek mantıklı gelmiyor. Şuan gittiği yere kadar kullanacağım ya da bir elektrikçiye sorup açtırıp baktıracağım. Dediğiniz gibi belki ufak bir sorun vardır çünkü vurunca düzeliyor bundan dolayı ledlerde sorun olduğunu düşünmüyorum. Belki temassızlığa sebep olan hasarlı lehim vb. bir durum olabilir. Çözüm bulursam tekrar güncellerim.