2021 1.0 Tsi Life Isınma

Alpersoy

Üye
Arkadaşlar hepinize selamlar, ben 2021 model yeni kasa polo 1.0 tsi sahibiyim. Sizlere bir konu hakkında bir sorum olucak. Aracımı trafikte kullandıktan sonra elimi ön çamurluklara ve kapuk yanlarına koyduğumda uzun süre elini tutamayacak kadar ısındığını farkettim. Bu 1.0 tsi motorlarda normal midir bu motorlar hakkında pek bilgi sahibi olmadığım için sizlere sormak istedim.

Özellikle Yaz aylarında bu durum normal bence. 1.5 tsı aracımla şehiriçinde gündüz 10-15 dk sürüş sonrasında bile sıcak oluyor dediğiniz yerler. El yakacak kadar olmuyor ama gayet sıcak oluyor diyebilirim. 1.0 tsı belki yapısı gereği daha yüksek sıcaklıkta çalışıyor olabilir. Teknik bilgim yok bu konuda. Şimdiden kolay gelsin.

Özellikle Yaz aylarında bu durum normal bence. 1.5 tsı aracımla şehiriçinde gündüz 10-15 dk sürüş sonrasında bile sıcak oluyor dediğiniz yerler. El yakacak kadar olmuyor ama gayet sıcak oluyor diyebilirim. 1.0 tsı belki yapısı gereği daha yüksek sıcaklıkta çalışıyor olabilir. Teknik bilgim yok bu konuda. Şimdiden kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim Ali Bey hararette olmayınca normaldir diye düşündüm ben de

Bu dereceler benim 1.5tsı göre soğuk bile sayılır. Uzun yolda ve ya şehiriçi kullanımında 100-105 derecelerde geziniyor yağ sıcaklığı

Özellikle turbolu vag grubu tüm motorların hepsinde yüksek ısı şikayeti var ancak bu normal bir durum.