2016 Polo1.2 Tsı Dsg Sorunu

Erdemkavak

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba, geçen hafta satın aldığım araçla ilgili bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Satın aldığımız aracı ekspere soktuk ama DSG ile ilgili her hangi bir sorun olmadığını söylediler. Bende daha önce DSG bir araç kullanmadım. Fakat vitesi D konumuna alıp ayağımı gazdan çektiğimde araç kendini ileri doğru atmıyor hafif bir ilerleme yapıp sanki boşta gibi duruyor. Geri viteste böyle bir sorun yok. Manuel olarak 1’e aldığımda da aynı şekilde. Gazladığım zaman ince hareket yapmak çok mümkün olmuyor diyebilirim. Vites geçişlerinde herhangi bir vuruştu vs. yok bahsettiğim sorun sadece birinci vites ince hareket yapmak istediğim zaman (Dar iki araç arasına parelel park vb.) durum normal mi ? Alışık olmadığım dan dolayı mı bilemiyorum ama bana böyle olmaması gerekiyor gibi geliyor. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür eder, herkese iyi forumlar dilerim.

Hocam selam. Hoşgeldiniz platforma.
Normalde bildiğim kadarıyla elektronik elfreni aktif değilken araç ilerlemesi gerekiyor, aktif ise hareket etmek için gaza basmak gerekiyor. Durumunuz buna uyuyor mu? Dsg kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir.

Hocam selam. Hoşgeldiniz platforma.
Normalde bildiğim kadarıyla elektronik elfreni aktif değilken araç ilerlemesi gerekiyor, aktif ise hareket etmek için gaza basmak gerekiyor. Durumunuz buna uyuyor mu? Dsg kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir.
Öncelikle tekrar merhaba, aracımda elektronik frenleme sistemi mevcut değil. Sadece ilerlemediğinin dışında yokuş kalkış desteğinin devreye girmeyeceği kadar yokuş olan bölümlerde geri kaçırmada söz konusu. Yorumunuza göre bize servis yolu göründü gibi duruyor.