2015 1.6Tdı Aracımda Sürekli Olarak Soğutma Suyu Kaçağı

Eren Ertop

Yeni Üye
Araç her bin km de bir su eksiltmekte gerekli testlere sokuldu devirdaimi değişildi testler sonucu borulardada kaçak yok fakat araç sürekli olarak soğutma suyu eksiktmekte aracım 2015 1.6 tdi 170 bin km de olmaktadır yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba hocam.
Basınçlı kaçak testi yapıldı ise soğutma suyu yedek deposunu ve kapağını değiştirin. Volkswagen araçlarda kapaklar basınç özellikli. Muhtemelen basınçlı kapak tutmuyordur. Bana sorarsanız yedek deposu ile değiştiriniz.

Merhaba hocam.
Basınçlı kaçak testi yapıldı ise soğutma suyu yedek deposunu ve kapağını değiştirin. Volkswagen araçlarda kapaklar basınç özellikli. Muhtemelen basınçlı kapak tutmuyordur. Bana sorarsanız yedek deposu ile değiştiriniz.
Kapak değiştirip denemiştik fakat tekrar aynı durumu yaşadık aracın altında veya üstünde su damlası izi dahi yok çok kıllanmış durumdayım farklı olarak ne yapabilirim

Kapak değiştirip denemiştik fakat tekrar aynı durumu yaşadık aracın altında veya üstünde su damlası izi dahi yok çok kıllanmış durumdayım farklı olarak ne yapabilirim
Yedek su kabında kılcal bir çatlak olabilir ve sürüş esnasında motor bölümündeki ısı ile buharlaşıp kaybolabilir ve siz kaputu açtığınızda hiçbir kaçak emaresi göremeyebilirsiniz. Size tavsiyem orjinal ya da orjinale en yakın swag marka yedek su kabı ve kapağını değiştirin
Ayrıca yeni değişen devirdaim orjinal miydi, değilse markası neydi? Yan sanayi olup kaliteli ya da kalitesizleri mevcut.
Bazı tamircilerde duman testi işlemi yapılıyor. Kaçak nerdeyse ( kılcal dahi olsa ) tespiti kolay oluyor. Bir araştırın ve yukarda yazdıklarımı dikkate alın derim. Geçmiş bayramınız mübarek olsun.

Bir kaç defadır sabahları aracın altına baktığımda bir karış genişliğinde ıslaklık görüyorum ama nereden geldiğini çözemedim.
Benim araç 2.7 Allroad motorun bölümlerine ulşamak oldukça zor bende internette sızıntı gidericileri araştırdım ve LIQUI MOLY Pro-Line Radyatör Sızıntı Önleyicisini aldım ve kullandım aynı gün 20 km yol yaptım ve sızıntı kesildi üzerine üç bin km yol yaptım çok şükür beni büyük bir dertten kurtardı. Öncelikle bu ürünü kullanmanızı tavsiye ederim.

Screenshot_20240415-114501_Chrome.jpg