2012 1.6 Dsg Comfortline Caddy Geç Çalışma Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ergün
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ergün

Üye
Aracımı 10 yıldır kullanıyorum uzun süre 10-12 saatten sonra, özellikle sabahları soğukken araç marş basmıyor. 2-3 kontağı aç kapa yaptıktan sonra marş basıyor. Akü sağlam, kontak termiğine baktık sağlam. Sıra marş motoruna geldi.

Merhaba hocam. Platforma hoşgeldiniz.
Yapılacakları ve kontrol edilecekleri sirasiyla yapmissiniz/yapacaksiniz. Aklıma kizdirma bujileri geldi. Bu konu ile ilgili arıza kaydı var mı acaba. Ayrica yakıt pompası ile ilgili de olma ihtimalini göz önünde bulundurun. Araç bekleme yaptığında pompa basıncı tutamayıp geri kaçırıyor olabilir. Düşüncelerinizi kontrol ettirdikten sonra yazdığım konulara da bir bakın derim.
İyi forumlar.

Merhaba hocam. Platforma hoşgeldiniz.
Yapılacakları ve kontrol edilecekleri sirasiyla yapmissiniz/yapacaksiniz. Aklıma kizdirma bujileri geldi. Bu konu ile ilgili arıza kaydı var mı acaba. Ayrica yakıt pompası ile ilgili de olma ihtimalini göz önünde bulundurun. Araç bekleme yaptığında pompa basıncı tutamayıp geri kaçırıyor olabilir. Düşüncelerinizi kontrol ettirdikten sonra yazdığım konulara da bir bakın derim.
İyi forumlar.
İlginiz için teşekkür ederim. Kızdırma bujilerine baktırdım problem yok dediler. Marş motoru otomatiginden olabilir dediler sırada marş motoruna baktirmayı düşünüyorum.

Pompadan olsa hava sıcak günlerde de aynı sorunu vermesi lazım hava sıcak olunca yazın pek problem olmuyor.

Mantıklı yaklaşım hocam. Marş motoru ile bir başlayın. Duruma göre güncelleriz.

Marş motoru kömürlerinden ikisi fazla aşınmış. Kömür yatağını değiştirdik problem çözüldü.

Geçmiş olsun hocam. Problemin çözüldüğüne sevindim.

Malesef sorun tekrarladı marş dinamosunu değiştirsem çözülür mü?