2010 Exclusive Bardaklik Sürgüsü Kırıldı Ve Düştü

EgemenTln02

Yeni Üye
Arac volkswagen jetta 2010 exclusive. Yolda giderken sürgüyü kapatıyım dedim ve yarısının olmadığını gördüm nasıl çıkarırım20250612_154136.jpg

Ekli dosyalar

• 20250612_154143.jpg
    20250612_154143.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 3
Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla 2010 Jetta Exclusive’in el freni arkasındaki sürgülü bardaklık / eşya gözü kapağının yarısı kırılmış veya çıkmış. Bu parça genellikle altındaki kızaklardan ilerler ve sökülmesi için komple mekanizmayı yerinden almak gerekiyor.

Adım adım nasıl çıkarabileceğini anlatayım:

Ön Hazırlık

Aracın el frenini çek.
Vites kolunu boşa al (daha rahat çalışmak için, el frenini çekili tutman güvenli olur).
Plastik parçalara zarar vermemek için plastik trim sökme aparatı kullan (metal tornavida plastikleri çizebilir).

Orta Konsolun Arka Bölgesini Sökme

El freninin iki yanındaki plastik çerçeveyi hafifçe yukarı kaldır.
Bardaklık / küllük bölümünü çevreleyen trim parçasını komple yukarı doğru çek.
Parçayı sökerken arka tarafta elektrik soketi varsa (çakmaklık, aydınlatma) nazikçe çıkar.

Sürgü Mekanizmasını Çıkartma

Sürgü kapağı alt tarafta plastik tırnaklar ve kızaklı ray sistemi ile tutturuludur.
Rayın bitiminde bir kilit noktası vardır, burayı hafifçe esneterek kapağı raydan çıkartabilirsin.
Eğer yarısı kırılmışsa kalan kısmı çıkarırken kızakların kırılmamasına dikkat et.

Yeniden Takma veya Değişim

Bu parçayı orijinal olarak 1K0 veya 5C0 ile başlayan OEM parça kodlarıyla bulabilirsin.
İkinci el veya sıfır olarak parçacılarda, sanayide veya internet sitelerinde satılır.
Takarken rayın başından yerleştirip geriye doğru iterek kilitlenmesini sağla.

İpucu: Eğer sürgü kapağının sadece yarısı kırıldıysa ve estetik olarak rahatsız ediyorsa, komple kapağı çıkartıp boş kullanabilirsin. Ama tamir için genelde komple mekanizma değişir, tek kapağı ayrı satılmayabilir.