2003 Polo 9N Yedek Parça Tavsiyeleriniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AlihanS.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AlihanS.

Yeni Üye
Merhabalar 2003 1.4 benzin/lpg otomatik Polo alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

1. Disk ve balatayı --> feredo ya da trw hangisinin temin edebilirsem
  2. Amortisör --> sachs
  3. Alt takım parçaları --> febi ya da delphi
  4. Bujiler hangi marka/kodda olmalı
  5. Yağ filtresi Hava filtresi hangi marka orjinal ve ya en yakınıdır.
  6. Yağ olarak ; 170.000 kmde lpgli, 10w40 kullanılmış daha önce hangi markanın modelini tavsiye edersiniz?
  7. Fren hidrolik yağı hangisi kullanılmalı
  8. Antifiriz kırmızı mavi hangisi

Biraz araştırmayla bunlara eriştim f/p olarak orjinale en yakın ürün tavsiyelerini bekliyorum, iyi forumlar..

Son düzenleme:
Selam hocam, öncelikle platform'a hoşgeldiniz.
Yardımcı olabildiğim kadarıyla yazayım.
1. Ferodo ve TRW disk iyi, Ferodo balata sert ve ses yapabilir, TRW orta yumuşak yine ses alan arkadaşlar var.
2. Amortisör sachs serttir. Ve grubuna çok önermezler ama sıkıntısı da yoktur. Yumuşak olsun dersen orjinale yakın Monroe alabilirsiniz.
3. Alt takım için birşey önermiyorum, hiçbiri orjinali gibi olmuyor. Vadesi kısa zamanda doluyor. Burada önemli olan şu, alttakim komple değiştirecekseniz amortisör takımını da yenileyin derim. Çünkü amortisör görevini yapmazsa gereksiz yük biniyor yürüyen takımlara. Bu da alt takımın daha çabuk ömrünü doldurmuş oluyor.
4. Parçacınıza sorunuz kodunu. Bosch double platinium işinizi görür.
5. Yağ filtresi mahle, hava filtresi mann iyi olur.
6. Eksiltme olmuyorsa Castrol 10w40 devam edebilirsiniz.
7. Yağ febi olabilir. Dot numarasi önemli. Parçacı arkadaşlar bilirler. (Dot 4 olur galiba-burada şuna dikkat edin. Dot3 sisteme dot4 koyarsanız-ki az bile koysanız camurlasma ile fren sisteminiz sıkıntıya girer. )
8. Bildiğim kadarıyla Kırmızı renkli organik, mavi renkli kimyasal oluyor. Burada da karıştırma yapmayınız lütfen.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla