Herkese iyi forumlar 1999 model aft motor polo classic otomatik vites aracım var 3-4 ay önce de yine aynı problemi yapmıştı şanzıman kablosunu sök tak yapıca düzelmişti, dün normal seyir halindeyken 3-4 kez kendini 3. Vitese kilitledi, kapatıp açtığımda düzelmişti. Sonrasında tamamen takılı kaldı bilgisayar bağlayıp ilk baktığımsa selenoid valf 7 arızası veriyordu şanzıman motor bağlantı kablosunu söküp taktım, tekrar baktığımda bu kez selenoid valf 5 hatası verdi kablolarda ya da beyinde mi bir sıkıntı var yoksa şanzımanda mı? daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu olduysa nasıl çözdü. Ankara içinde hangi şanzımancılara gidebilirim ya da kendim neler yapabilirim?
Önemli: Yaklaşık 1 ay kadar sonra yine aynı hata ile karşılaştım şanzıman beyin soketinde bir kablonun kopmak üzere olduğunu gördük ve bu kabloyu lehimlediğimizde problem ortadan kalktı, soketin resmini paylaşıyorum aynı sorunu yaşayan olursa ilk önce buraya baksın şanzımancılar direkt şanzıman indirmek istiyor paranızı çöpe atmayın!
Hata kodları
Ekli dosyayı görüntüle 333
Ekli dosyayı görüntüle 334
Hataların sebebi olan soket!
Ekli dosyayı görüntüle 408