Meiji
Yeni Üye
Merhabalar öncelikle. Bundan yaklaşık 1 ay önce kadar aracımda motor ikaz lambası yandı (1.6 tdi mk6 kasa dsg) servise götürdüm yardımcı su pompasının değişeceğini söylediler. Neyse değiştirdim yolda gelirken arabamın hararet göstergesine baktığımda 100 dereceye dayandığını gördüm. Daha önce hiç 90 ı geçmemişti. Neyse döndüm ustanın yanına gittim termostat değişecek dedi, parça değişiminden sonra neden termostat arızalansın ki diye düşündüm biraz ve aracımı başka bir yere götürdüm. Götürdüğüm yer biraz inceledi arabayı ve en sonunda içinde boncuk olan küçük bir hortumun tıkalı olduğunu tespit etti. Sonra test sürüşüne çıktı sıkıntı düzeldi dedi. Gelmişken bir de dsg basınç tüpü değişsin istedim geç dolduruyordu çünkü. Onu da değiştirdiler neyse eve doğru yola koyuldum otobanda seyir halinde giderken birden şanzıman kendini boşa aldı rpm 5000’i gördü sonra yine vitese geçti düzeldi sonra biraz daha gaza bastım yine aynısı oldu yol bilgisayarında normalde kaçıncı viteste gittiğiniz yazar d1 d2 diye o olay olunca sadece D yazıyor. İlerleyen dakikalarda D yazan yerde birde tamir işareti yanıp sönmeye başladı. ( Bu arada taktığı güçlendirilmiş basınç tüpü fdy marka. Ayrıca benim koyduğum febi marka yağı boşaltıp dexron II walther marka yağ koydu. ) Sonra hararete baktığımda yine 100 lere dayanmıştı. Araba yüke bindiğinde yapıyor bu arada sadece harareti. Neyse eve vardım bir şekilde. Ne araba hevesim kaldı ne de bir yere gidecek mecalim. Varsa önerisi tavsiyesi olan yazarsa sevinirim. Ha usta bunun üzerine kavrama değişecek dedi
Bir de.
Bir de.