Yağ Sızıntısı Ve Çözümü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Korfirak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Korfirak

Yönetici
Touareg’inizde yağ sızıntısı arızası varsa, bu arızanın çözümü için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Yağ Sızıntısı Nereden Kaynaklanıyor Belirleyin
Yağ sızıntısı arızası, motor, yağ filtresi, yağ soğutucusu, yağ basınç sensörü veya başka bir bileşenden kaynaklanabilir. Yağ sızıntısının kaynağını belirlemek için aracı bir tamirciye veya otomobil servisine götürmeniz önerilir.

Yağ Seviyesini Kontrol Edin
Yağ sızıntısı, araçtaki yağ seviyesinin azalmasına neden olabilir. Bu nedenle, yağ seviyesini kontrol etmek için aracın motor kaputunu açın ve yağ çubuğunu çıkarın. Yağ seviyesi doğru değilse, yağ seviyesini doğru seviyeye getirmek için uygun yağı ekleyin.

Sızıntıyı Tamir Etmek İçin Gerekli Parçaları Değiştirin
Yağ sızıntısı arızası, parçaların yıpranması veya hasar görmesi nedeniyle oluşabilir. Bu durumda, aracınızda değiştirilmesi gereken parçaların olduğunu belirledikten sonra, otomobil servisinizde bu parçaları değiştirmeleri için randevu alın.

Motor Yağı Değiştirin
Yağ sızıntısı sorunu, eski ve aşınmış yağın araçtan sızmasından kaynaklanabilir. Bu nedenle, yağ sızıntısı sorununu çözmek için motor yağını değiştirmeniz gerekebilir.

Yağ Sızıntısını Önlemek İçin Düzenli Bakım Yapın
Düzenli bakım, aracınızda yağ sızıntısı gibi sorunların oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir. Bu nedenle, aracınızın bakımını düzenli olarak yapmanız ve yağ seviyesini kontrol etmeniz önemlidir.

Yukarıdaki adımlar, Touareg’inizdeki yağ sızıntısı sorununu çözmek için yapabileceğiniz bazı önerilerdir. Ancak, bu işlemleri kendiniz yapmak yerine bir otomobil servisine danışmanız önerilir.

Ben bunun için servis tarafından motoru değişen arabayı expere götürüp rapor aldım t cross arabanın tipasini degismisler yağ şimdilik akmıyor . Servis bilemedi Exper bildi . Servis garanti kapsamında ücretsiz Exper ücretli . Yani parayı verdim sorunu tespit ettirdim servise götürdüm yaptılar verdiler ama yine tekliyor araba . Debriyaj Balatasi vs kronik problem olabilirmis . Koskoca motor kusurlu çıktı ya benim guvenimde kalmadı huzurumda