Vw Touran Merkezi̇ Elektroni̇k Ve Konfor Beyni̇ Arızası Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mhrrm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mhrrm

Yeni Üye
S.A. Sabırla okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim SİVASTAN YAZIYORUM,

Aracım 2006 model touran, aracı alalı
çok olmadı, iç karartmalı dikiz aynası çalışmıyordu, ön tavan aydınlatması düzgün çalışmasına rağmen arka tavan aydınlatması kapı açık konumunda kapılarda hiçbir problem olmamasına rağmen kontak açılınca yanıyor ve kontak kapatılana kadar yanıyordu,üzerinde RCD 300 Teyp vardı, tuşları malum silinmiş gitmişti, RCD 310 ile değiştirmek istedim, teyp aldım montajını yaptım kodunu girdim ve tüm sıkıntılar bundan sonra başladı, akü bitirme problemi ortaya çıktı, sigorta kutularından teker teker kontrol etmeye başladım bulmadım sorunu, araştırma içerisine girdim, tabi bu sırada akü bitmesin diye kutup başını söküp takıyordum, sök taktan sonra abs esp fren uyarıları yanıyor hareket edince sönüyordu, derken onlarda sürekli yanar halde kaldı, sonra airbag ışığı yandı oda sönmedi, araştırmalarım neticesinde CCEM kısaltmalı 3C0 937 049 E parça numaralı sigorta kutusundan ve 1K0 907 530 F parça numaralı GATEWAY beyni isimli parçadan olabileceğini gördüm ve o iki parça üzerine yoğunlaştım, aracın torpidosu vs giriştim tamamını söktüm, bide ne göreyim kalorifer peteği sızdırmış airbag beyni oksit yapmış, temizleyip taktım airbag ışığı söndü, petek değiştirdim sızıntı gitti, ECU su almış olabilir deyip orayıda açtım orasıda kupkuru sıkıntısız duruyordu, ordaki ihtimalleride eledikten sonra işin içinden çıkamayacağımı anlayıp daha sonra cihazlı destek almak için ustaya gittim, usta cihaza bağladı, aracın uyku moduna geçip tekrar uyandığını söyledi, tabi o ara teybi değiştirdiğimi söyledim ama ondan olmaz diyerek söküp denemedik, kapı soketleri beyinler hepsini cihazdan canlı veri olarak gördük, hepsi düzgündü ama araç uyku moduna girip çıkıyordu,ustada benim gibi CCEM ve GATEWAY beyninden olabilir demesi üzerine 5 Bin TL karşılığında 2 ürünüde garanti olsun diye aldım, geldiğinde takıp denedim ve sonuç yine hüsran, tabi bu arada sinirden 1K0 959 433 AR kodlu CCM dedikleri konfor beyninde çıt çıt ses gelince söküp taktım kısa devre yaptırdım, daha sonra arka bagaj kapısı açılmadı, ufak motor sesi geliyor ama açılmıyor, tabi bu arada yine abs esp sönmüyor hiç, tekrar ustaya gittim, bağladı yine aynı, bütün modları teker teker VCDS üzerinden test etti, kapı kilitleri dahil, teybin soketlerini çıkaralım dedi, çıkardık araç uyku moduna girdi, sıkıntı teyp den miş, onu çözdük eski RCD 300 teybi taktık ama, arka bagaj çalışmıyor, abs esp ışıkları sönmüyor, uğraştı olmadı, bagajda olmadı, şu gün gel bakalım dedi, gittim ne yaptı ne ettiyse olmadı, tabi bende araştırıyorum bu arada, RCD 300 teyp yerine RCD 310 teyp takınca GATEWAY beyni eski olduğu için algılamadığından bunu yapıyormuş, yaşayan çokmuş, teypten şimdilik vazgeçtik, abs esp ışığı sönsün, arka bagaj çalışsa yeter derken eve geldim ön kapılar kilitleniyor, arka kapılar kilitlenmiyor, ya sabır dedim, içerden kilitleyip öyle kullanmaya devam ettim, sonra sivasta ERCAN OTO ELEKTRONİK var oraya gitmeye karar verdim, sabah 9 da gittim, ERCAN usta ile konuştuk, dediki yazılımla alakalı tekrar kodlanırsa düzelir, bahtımıza yazılımın olduğu bilgisayar açılmadı, aracı bıraktım öğleden sonra gittim, akşam 7 ye kadar bekledim ilgilensinler tek çözülsün diye, tabiri caizce ustanın ardı sıra gezdim, en sonunda cihaz bağladı ama yazılım yok inancınız olsun, sonra çırağına ABS beyni soketini çıkarttı, sigorta kutusunda boşta duran yere sigorta taktılar, ellem kallem ışıklar söndü, bu iş için 2500 TL istedi ikiletmedim verdim, sonra eve giderken elektrikli direksiyon devre dışı kaldı arızaya düştü, abs esp ışığı tekrar yandı, almış olduğum CCEM dediğim parçayı söktüm orijinalini geri taktım, bilgisayara bağlayıp arızaları sildim ışıları kendim söndürdüm yani anlayacağınız, derken arka silecek çalışmaz oldu, söktüm baktım silecek sağlam ama çalışmıyor hala, sonra arka bagaj için ve kilitler için passatın konfor beyninden getirttim yurtdışından, geldi taktım bagaj çalıştı, ama araç tanımadığı için dörtlüleri yaktı kumanda devre dışı kaldı, sorunun konfor beyninden olduğunu çözdük vesselam, uğraşırken kendi konfor beynindeki uzaktan kumandalarda devre dışı kaldı, şimdi ne yapacağım arızaları nasıl gidereceğim konusunda bir fikrim kalmadı, başına gelen varsa önerilere açığım 🙋‍♂️