No | Kronik Arıza / Parça | Belirti | Sebep | Çözüm |
---|
1 | Ön amortisör takozları | Bozuk yolda tıkırtı | Takoz kauçuğu çatlaması | Takoz ve rulman değişimi |
2 | Arka amortisör bağlantı burçları | Arkadan vuruntu | Burç yırtılması | Burç değişimi |
3 | Direksiyon kutusu boşluğu | Direksiyonda boşluk, ses | İç dişli aşınması | Revizyon veya değişim |
4 | Ön fren disklerinde eğilme | Fren yaparken titreme | Disk ısınması | Disk ve balata değişimi |
5 | ABS sensörü arızası | ABS ışığı yanması | Sensör kablo kırılması | Sensör değişimi |
6 | Debriyaj baskı-balata aşınması | Kalkışta titreme, zor vites geçişi | Kullanım ve yaş | Set değişimi |
7 | Şanzıman senkromeç aşınması (2. vites) | Vites geçişinde sürtme | Senkromeç diş aşınması | Revizyon |
8 | Motor kulaklarının yıpranması | Rölantide titreşim | Kauçuk yırtılması | Motor kulak değişimi |
9 | 1.4 TDI enjektör sızıntısı | Yakıt kokusu, çekiş düşüklüğü | Bakır conta kaçak | Conta ve enjektör yuva onarımı |
10 | 1.4 TDI turbo vakum hortumu çatlağı | Çekiş düşüklüğü | Vakum kaçağı | Hortum değişimi |
11 | 1.4 16V bobin arızası | Tekleme, motor ışığı | Bobin çatlağı | Bobin değişimi |
12 | 1.2 3 silindir zincir uzaması | Soğukta ses, motor ışığı | Zincir ve gergi aşınması | Set değişimi |
13 | Soğutma suyu hortum çatlakları | Su eksiltme | Kauçuk yorulması | Hortum değişimi |
14 | Radyatör fan müşürü arızası | Fan çalışmıyor | Sensör arızası | Müşür değişimi |
15 | Termostat arızası | Geç ısınma veya hararet | Termostat tıkanması | Termostat değişimi |
16 | Marş motoru kömür bitmesi | Zor çalıştırma | Kömür aşınması | Kömür değişimi veya revizyon |
17 | Alternatör şarj regülatörü | Akü bitmesi | Regülatör arızası | Regülatör değişimi |
18 | Kapı kilit mekanizması | Kapı kilitlenmiyor veya açılmıyor | Mikro switch arızası | Kilit modülü değişimi |
19 | Cam kaldırma motoru arızası | Cam yavaş çalışıyor | Dişli veya motor aşınması | Revizyon veya değişim |
20 | Su tahliye kanalı tıkanması | İç döşeme ıslanması | Tıkanıklık | Temizlik |
21 | Gösterge paneli piksel hatası | Bilgi ekranı silik | LCD arızası | Panel tamiri |
22 | Klima gaz kaçağı | Soğutmuyor | Hortum/evaporatör kaçağı | Kaçak tespiti ve tamir |
23 | Klima kompresörü kavrama arızası | Fan üflüyor ama soğutmuyor | Kavrama aşınması | Kavrama veya kompresör değişimi |
24 | Ön far reflektör yanması | Zayıf aydınlatma | Isıdan yanma | Far değişimi |
25 | Stop lambası su alması | İçte buğulanma | Conta yıpranması | Conta veya stop değişimi |
26 | Yakıt pompası arızası | Marş almıyor | Pompa arızası | Pompa değişimi |
27 | Yakıt göstergesi sapıtması | Depo dolu olsa da boş gösterme | Şamandıra arızası | Şamandıra değişimi |
28 | Egzoz orta susturucu çürümesi | Gürültü artışı | Paslanma | Susturucu değişimi |
29 | Egzoz manifold contası kaçak | Tıkırtı, koku | Conta yanması | Conta değişimi |
30 | Torpido menteşe kırılması | Kapağın sarkması | Plastik kırılması | Tamir kiti ile onarım |