Polo 1.4 Tdi 2014 Model Araç Kaputta Koku Ve Su Köpürme Sesi Gibi Bir Ses Var

Merhaba, aracımın kaputundan bazı zamanlarda yanık kokusu gibi bir koku gelmeye başladı.( her zaman olmuyor. Klima calisinca denk geliyor gibi ama birkaç kere klimasız aracı devirli kullanınca da oldu)

bazen motoru durdurunca tıkırtı, çıtırtı sesi geliyor ve bugun bir şey farkettim.
videoda elimle gösterdiğim boru kısmı sıcak(normalmi bilmiyorum) ve titriyordu. Içinden de sanki su köpürüyor gibi bir ses geliyordu

Bu durum normal mi ?
Ekli dosyayı görüntüle 1000174166.mp4

Hocam selam, elinizle gösterdiğiniz hortum geri dönüş hortumu. Antifriz de görsel ve kimyasal olarak değişim yoksa oradan suyun dediğiniz şekilde gelmesi normal. Yanık kokusunu her aracımda yaz veya yakın sıcaklıklarda özelikle şehir içi kullanımda daha fazla ısınan kaput altı sistemlerine bağlıyorum. Hemen hemen her aracımda yaza doğru bahsettiğiniz kokuları alıyorum. Yalnız yanık kokusu değil de su ile ısınan elastik boruların kokusudur diye düşünüyorum. Aksi durum varsa (yanık kokusu) servise veya ustaya kontrol ettirmenizde fayda var.

Hocam selam, elinizle gösterdiğiniz hortum geri dönüş hortumu. Antifriz de görsel ve kimyasal olarak değişim yoksa oradan suyun dediğiniz şekilde gelmesi normal. Yanık kokusunu her aracımda yaz veya yakın sıcaklıklarda özelikle şehir içi kullanımda daha fazla ısınan kaput altı sistemlerine bağlıyorum. Hemen hemen her aracımda yaza doğru bahsettiğiniz kokuları alıyorum. Yalnız yanık kokusu değil de su ile ısınan elastik boruların kokusudur diye düşünüyorum. Aksi durum varsa (yanık kokusu) servise veya ustaya kontrol ettirmenizde fayda var.
Yanık olarak değil de sanki plastik yanığı kokusu gibi. O zaman sizin dediginiz gibi muhtemelen normal bir koku. Teşekkür ederim.