Passat B5.5 Dörtlü Flaşör Ses Gelmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Korfirak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Korfirak

Yönetici
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir konfor sinyali (veya otoyol sinyali) denilen bir modül kullanıyordum. Yaklaşık 3-4 yıldır sorunsuz kullandım diyebilirim. Bilmeyenler için yazayım konfor sinyalini. Sinyal kolunu aşağıya indirmeden yani tam basmadan sadece kolun yayını aşağı bastırarak 3 veya 4 kez otomatik sinyal verip kapanmasıdır. Modül yeni araçlarda var ama bizim araçlarda malesef yok.
Bu aralar malesef dörtlü flaşör den sinyal veriyormuş gibi tık tık anlamsız sesler gelmeye başladı. Modülü söktüm ( modül dörtlü flaşör e bağlanıyor) ama hala sesler kesilmedi. Anlattığım problem illa ki modülden olmayabilir. Fikir vermek için yazıyorum. Bu seslerin genel kaynağı yüksek akım çeşmesinden dolayı sinyal koluna gelen yüktür. Sinyal kolunun içini açtığınızda sinyal kolunda yuvaya girip çıkan raylı sistem gibi çalışan mekanizma vardır. Mekanizma aşağı yukarı hareket halinde olduğundan ve yüksek akım çektiği zaman ark yapmaktadır. İçini açıp gerekli yerleri ( özellikle siyah olan kısımlar) zımparalanıp tekrar kapatıldığında problemin üstesinden gelinir. Ayrıca aynı kola yüksek akım çeken uzun huzmeli farlar da da problem yaratmaktadır. Kolu iyice çekmezsiniz selektör işi zor olmaktadır. Bu bağlantıları da zımparalanıp kapatılırsa bu problemde giderilmiş olur.
Açmak için genelde kullanılan anahtar 12 köşeli M12 numara alyan.
Airbag bağlantıları olacağından lütfen bu işlemi yaparken akü bağlantısını kapatın.
Direksiyon söküldükten sonra 4 adet vidayı söküp alt üst kapaktan kurtarılır. Sonra da kolu direksiyon miline bağlı olan kısmında kelepçesi var onu da çıkarırsanız sinyal kolu ve silecek kolu birlikte elinize gelecektir. Dikkatli davranarak plastik kapağını düz tornavida yardımı ile çıkarın. Sonrasında zımpara temizlik işini halledip tekrar kapatınız.
Bir kaç fotoğraf atıyorum. Umarım faydalı olacaktır.

IMG_20240130_090206.jpg

IMG_20240130_090209.jpg

IMG_20240130_090255.jpg

IMG_20240130_090307.jpg

IMG_20240130_090450.jpg