Passat 1.8T Kaza Sonrası Turbo Açmama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zexus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zexus

Üye
Araba sadece yüksek devirlerde turbo açıyor 1. viteste hiç açmıyor 2-3-4-5 Viteste 5bin devirden sonra açıyor oda 0.1-0.2 bar anca n75 valfini değiştirdim düzelmedi duman testi yaptım heryerine kaçak yok maf sensörünü söktüm yine aynı neden olabilir

Turbo üzerindeki wastegate bozuktur, açık kalmıştır veya kapattığı yer kırılmıştır ve egzoz gazi turboyu cevirecegine egzozdan atılıyordur. Kontrol edilmeli. Duman testi ile bulamayabilirsiniz.

Wastegate de bir sorun yok hocam baktım elektrikci bir arkadaşıma verdim o bişey yapmış acelem vardı tam soramadım. araba şuan turbo açıyor ama sabit 0.2 bar açıyor bazen 0.3 bar çıkıyor arkadaşım akış metre bozuk dedi söket çıkıkkende takılıykende aynı başka neyden yapıyor olabilir sizce

Ya dump valve patlak, basınç oluşuyor ama tekrar tahliye ile turbo emiş yapıyor, ya da üst mesajda bahsettiğim gibi turbo egzoz kısmında büyük çatlak var (wastegate çubuğunun kapakçığı bastığı yer)

bu tarz bir arıza ile karşılaştık n75 valfi dump valfi hava akışmetre değişti şuan turbonun basınç sonuna kadar açık ama araç yüke binince basıncı boşaltıyor