Motor Sogudumu Zor Çalisiyor

networkgsm

Yeni Üye
Merhaba değerli arkadaşlar
Araç Passat 1.8t 2000 model son 6 aydır Co kgec çalışması beni iyice yordu. Akü değişti
Bujiler değişti
LPG bey i beyni egisti
Kelebek temizliği yapıldı
Sensörler maf ve motorun has wkssensoruntemizlendi
Fikri olan varmı

Ekli dosyalar

Hocam selam, aklıma gelenleri sıralayım,
* Benzin pompası geri kaçırıyordur,
* Kanister ( benzin geri dönüş valfi ) arızalıdır.
* LPG regülatörü kaçırıyordur ( regülatör yeni değiştiği için yine de kontrolü önerilir. )

Aşağıdakileri deneyip buraya yazabilirsiniz.
Öncelikle bu geç çalışma yapacağına emin olduğunuz bir vakitte kontağı tek kademe açıp LPG tuşuna basarak aracı çalıştırmanızı isteyeceğim. Araç direk LPG de çalışıyor mu kontrol edelim. ( Çalışırsa benzin hattında veya pompasinda problem olma ihtimali çok yüksek)

İkincisi kanister valfi. Uzun yolculuklarınızdan sonra benzin kapağını açınca basınç sesi (tıslama) var mı. Eğer var ise kanister vaktiniz çalışmıyordur.

Üçüncüsü LPG regülatörü için. LPG yi deposundan kapatıp aracı LPG de çalıştırın rölanti de. Sonuçta hortumlardaki LPG bitince araç stop edecek. Ardından ne zaman çalışmama eğilimine giriyorsa LPG tuşundan sadece benzine alıp çalıştırın. Çalışıyorsa LPG regülatörü bozulmuş ve kaçırıyordur. Çalışmıyorsa yine benzin hattında bakalım.

Bunları denedikten sonra duruma göre buradan konuşalım.
Kolaylıklar dilerim.

LPG iptal edilip 3/4 binmistim daha önceki kontrollerde, araç çalışma durumu aynı oldu degisen bişey olmamisti. Diğer secenekeri yapacağım bilginiz için teşekkür ediyorum

Korfirak dostum bu Kanister ( benzin geri dönüş valfi ) parça tam oalrak nerdedir.

Bizim araclarda genelde hava filtresinin üstündedir.

IMG-20240519-WA0004~2.jpeg
Buraya ekliyorum yardımcı olur.

Teşekkür ediyorum yarın kontrol edeceğim.