Golf 6 Kalorifer Isıtmıyor

Mksix

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Çok fazla araştırma yaptıktan sonra, 2009 model Golf 6 aracımda yaşadığım kalorifer de ısıtma probleminin nedenini bulmak için yardımınızı rica ediyorum.

Birkaç yıl önce 120.000 km'de aldım ve zamanla ısıtması azaldı, sadece sürücü tarafında en soldaki hava çıkışında çok az ısıtma var.

Klima düzgün çalışıyor, motor suyunda sızıntısı yok (sıvı iyi durumda), motorda aşırı ısınma yok. Sigortaları kontrol ettim,
Sıcaklık sensörleri normal değerleri gösteriyor.

Bilgisayar da hata veren hava kalitesi sensörünü değiştirdim ve servo motor arızam yoktur. Buna rağmen yine de sıcak/soğuk havayı karıştıran servomotoru görsel olarak kontrol ettim, hatta kolu elle çalıştırıyorum ve kanadın sesini duyuyorum.
Düzgün kapanıp kapanmadığını kontrol etmek için hava girişine bir kamera bile gönderdim.

Klimatronik'i de değiştirdim, hala aynı.

Dikkatimi çeken şu ki, kışın ortasında ısıyı full açıp 5 dakika boyunca çıkışları kapatıp sadece en sağdakini açarsam birkaç saniyeliğine sıcak hava geliyor.

Bu da bana hava kanallarının iyi çalışır durumda olduğunu düşündürüyor.

Bu noktada ısıtma radyatöründen şüpheleniyorum.

VW'e sordum ve bana motor kayışını değiştirirken soğutma sıvısının yanlış model kullanılmış olabilirler diye söylediler. Bu ısıtma radyatörünün bir kısmi tıkanmasını açıklayabilir.
Veya soğutma devresinde hava olabilir diyorlar.. Sürüş sırasında mekanik kısımda başka bir sorun yaşamıyorum. Motor iyi çalışıyor, devirde problem yok.

Umarım birisi bana yardımcı olabilir çünkü bulmak gerçekten zor, iyi günler.

Hocam merhabalar platform'a hoş geldiniz sizin gibi bizler de bazen bu durumdan şikayetçi oluyoruz maalesef içerideki Petek tıkalı bazı yerlerden sıcak ılık veya soğuk şeklinde çalışıyor hava kanallarınızda bir problem yok anladığım kadarıyla sadece peteğin içi kısmi olarak tikanıyor ve bu problem başa geliyor kalorifer petek temizliği yapan firmalar var kimyasal gönderip bu şekilde temizliyorlar daha sonrasının motorun içini de temizleyip en son yetkili serviste araca uygun hangi antifrizi kullanmanızı öneriyorsa onu koyup yolunuza devam ediyorsunuz.

Hocam merhabalar platform'a hoş geldiniz sizin gibi bizler de bazen bu durumdan şikayetçi oluyoruz maalesef içerideki Petek tıkalı bazı yerlerden sıcak ılık veya soğuk şeklinde çalışıyor hava kanallarınızda bir problem yok anladığım kadarıyla sadece peteğin içi kısmi olarak tikanıyor ve bu problem başa geliyor kalorifer petek temizliği yapan firmalar var kimyasal gönderip bu şekilde temizliyorlar daha sonrasının motorun içini de temizleyip en son yetkili serviste araca uygun hangi antifrizi kullanmanızı öneriyorsa onu koyup yolunuza devam ediyorsunuz.
Ustam öncelikle teşekkür ederim, cevabınız için de aynı şekilde. Yurt dışındayım ve burada önerdiğiniz manipülasyonu yapmayı kabul edecek birini bulmak zor..
Arabayı aldığımda kayış yeni yapılmıştı ve ben bir sefer yeniledim. Antifrizi özellikle kaliteli istedim.
Kafamı karıştıran olay şu, kalorifer giriş ve çıkış hortumu sıcak, sadece bir tik fark var.
Belirttiğiniz gibi kismen tıkandığını umuyorum.
Bu arada kalorifer radyatörünü aldım, sökebildiğim kadar sökeceğim ve geri kalanını bir arkadaş garajcıya vereceğim.
Siz ce soğutma sisteminde hava olabilir mi ?

Hocam, aracınızla seyahat sonunda biraz dinlendirdikten (su soğuyunca) sonra (dikkat sicakken değil) yedek su deposunun kapağını açın. Eğer eksik varsa tamamlayın. Diğer seyahatinizde tekrar gözlemleyin. Bir eksiklik yoksa hava da kalmamıştır hocam. Takip edip kontrolünü yaparsınız.

Merhaba arkadaşlar, aracımı garaja götürdüm ve ısıtma kaloriferini sökmeden giriş/çıkışa bağlanıp temizlediler, tamamen tıkanmıştı ve açıldı.. Çok şükür artık sıcaklık hissedebiliyorum 👍
@Korfirak Ustama tekrar teşekkür ediyorum.
İyi günler

Ne demek hocam. Çözüldüğüne çok sevindim. Hayırlı günlerde kullanın.