Golf 4 Motor Su Eksiltiyor...yardım Lütfen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan delka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

delka

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar golf 4 üme triger devirdaim set değişimi yapmayı düşünüyorum ına marka....yalnız bunun yanında motor suyu eksiliyor tamamlayarak biniyorum..buda canımı sıkıyor aracımın durumu şöyle açıklamak isterim 3000 km yol yaptım sıkıntısız yolda kalmadan...99 model 295 bin km golf 6 1,6 8v..(motora su ilave ederek) motor suyu kabının kapağını açtığımda orta derece kiremit rengi su rengi...antifiriz kullanmamış önceki sahibi..bende bu konuyu ustaya danıştım bana dediği g12 2L antifiriz koy kullan sonra bana gel dedi.açıkçası bende şuan masrafı çoğaltırım diye korkuyorum...tecrübeli arkadaşlar yazarsa çok memnun olurum teşekkürler.

Hocam selam.
Antifriz konulmadan binildi ise bazı durumlarda kılcal kaçaklar kirecten kapanıyor ve ardından antifriz eklendiğinde kılcal çatlaklar artabilir. Bu bir risk. Ama ben yine de antifriz kullanırdım sizin durumunuzda.
Su eksiltmesi LPG biz varsa beyinden olabilir. Basınç testi yapılarak tespit ettirin. Madem trigger vs yaptıracaksanız onu da göz ardı etmeyin lütfen. Can sıkıcı durumlarla karşılaşmayalım.
Selamlar.

Ayrıca yedek su deposu ve kapağına da dikkat edin.