Caddy Mazot Filitresi Değişim Aralığı

Onurozdemir01

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, 2017 Vw caddy aracım var Bosch mazot filitresi kullanıyorum, mazotu sürekli shell den alıyorum geçen sene filitrelerini alıp ustaya gittim yağ bakımı için usta mazot filitren tertemiz filitre almasaydın değişmezdik dedi, bu sene de yağ bakımım geliyor ve mazot filitresi almamayı düşünüyorum geçen seneden bu yana araç 10.000 yaptı sizce mazot filitresi almaya gerek var mı? Siz kaç binde mazot filitresi değişiyorsunuz

Merhaba, platforma hoşgeldiniz.
Bildiğim kadarıyla dizel motorlara 15-20 bin aralığında bakım yapıyorlar. Fakat zaman olarak ta illaki yıl aralığı vardır. Bir yıl ve 10000 km için ustanın dediği gibi yakıtı temiz yerden aldığın sürece çok kirlenmeyeceğini düşünüyorum bende. Fakat bu şekilde düşünüp sonraki yıl değişim yapmadığında atladiginda veya unuttuğunda mazot filtresi şişecektir formunu kaybedecektir. Buna da dikkat etmek gerekir.

Mazot filtreleri yetkili servislerde her 30.000 km de bir değişiyorlar diye biliyorum ama her bakımda değiştirmek aracı sağlama almak olur bence.

Normalde yıllık değişirim, ama geçen sene usta filitreyi sökünce keşke yeni filitre almasaydın bu seni 1 sene daha götürürdü dedi, kendi elimden de işçilik geliyor ara sıra boş kalınca filitreleri söküp kontrol ediyorum zaten

Aracın kullanma ve bakım kitapçıkları elindeyse bunlarda yazar. Mazot filtresi genelde 30 bin km gidecek şekilde tasarlanır 10-15 binde değiştirmek israf olur.