Android Auto App Yukleme Sorunu Hakkinda Yardim

ismailalioglu

Yeni Üye
Merhabalar
Aracima iphone ile carplay baglantisinda hicbir sikinti yasamiyorum ama Android telefon beni baya bir ugrastiriyor.
Telefonum Android Autoyu destekliyor. Playstore'den app'i indirip yukluyorum ama baslatici telefonumun ekranina dusmuyor. Kaldirip apk olarak yukledim yine ayni. Internetteki tavsiyelere uyarak:
- onbellegi + verileri temizledim, olmadi
-fabrika ayarlarina dondum, olmadi
-fabrika ayarlarina sifirla dedim, yine olmadi.
Servise gitmeden once boyle bir sikinti yasayan varsa tecrubelerini ogrenmek isterim.
Aracim Golf 8 Life Business

Merhabalar Size adım adım kontrol listesi bırakıyorum:

1 Telefon Uyumluluğunu Netleştir

• Android Auto için Android sürümünün Android 8.0 (Oreo) ve üzeri olması şart.
  • Google Play Servisleri’nin güncel olması lazım.
    → Ayarlar → Uygulamalar → Google Play Servisleri → Güncellemeleri kontrol et.

2 USB Bağlantısını Test Et

• Golf 8’in ön USB-C portu veri aktarımını destekler, sadece şarj eden portu kullanırsan Android Auto çalışmaz.
  • Orijinal veya kaliteli bir USB-C ↔ USB-C (veya C ↔ A) veri kablosu kullan.
  • Kablo 1 metreden kısa olmalı ve hızlı veri transfer destekli olmalı.
  • Mümkünse başka bir kabloyla test et.

3 Android Auto Uygulaması

• Golf 8’de Android Auto aslında başlatıcı ikona gerek duymuyor; araç bağlandığında otomatik olarak devreye giriyor.
  • Play Store’dan yükleyemediğinde APK kurmak sorun yaratmaz ama “Google” uygulaması ve Google Play Hizmetleri de güncel olmalı.
  • Android Auto’nun beta sürümleri bazen araçla uyumsuz olabiliyor → Mevcut sürümü kaldırıp Play Store’dan resmi sürümü yükle.

4 Telefon Ayarları

Telefonunu bağlamadan önce:

• Geliştirici seçenekleri → USB Hata Ayıklama kapalı olsun.
  • Ayarlar → Bağlantılar → USB Tercihleri → “Dosya transferi/Android Auto” seçili olsun.
  • Android Auto uygulamasında “Bağlı araçlar” listesine Golf’ü ekle.

5 Araç Ayarları

• Araç ekranında → Menü → Setup (Ayarlar) → App-Connect bölümünden Android Auto’nun aktif olduğundan emin ol.
  • Bazı Golf 8 yazılım sürümlerinde Android Auto hatası olmuştu; servis yazılım güncellemesi ile çözüldü.

Ek Tavsiye:
Bazı kullanıcılar Android Auto bağlantı sorunlarını tamamen çözmek için telefonun bölge ayarını ABD olarak değiştirip tekrar denemiş (Android Auto bölgesel kısıtlamalar yüzünden sorun çıkarabiliyor).