2024 Polo Sağa Sola Dönüşte Gelen Uğultu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Alig6006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alig6006

Yeni Üye
22.05.2024 tarihinde 2024 model 1.0 TSI DSG LİFE paket polo satın aldım. Aracım 5-20 km hız arası sağa yada sola dönüşlerde uğultu (direksiyon pompası zorlanıyor gibi yada sürtme sesi gibi) ses geliyor. Servisi aradım dsg den olduğunu Almanya ile bu konu hakkında yazıştıklarını 2021 modellerden beridir bu konuda şikayetler olduğunu , 15 bin km ye kadar %80 oranında araçlarda düzeldiğini , sorun yaşatmayacağını, 15 bin km lerde düzelmez ise garanti kapsamında müdahale edilebileceğini söylediler. Başka servisi aradım öyle bir problem ile ilgili hiç bilgilerinin olmadığı söylediler. Bu konuda tacrübesi olan arkadaşlar varmı, var ise nasıl çözüme ulaştırdılar bilgi verebilecek varmı acaba?

Hocam merhaba, 3 yıldır aynı sorundan dertliyim.Aracımın garantisi devam ediyorken durumu bildirdim teknikten bilgi geleceğini söyleyip geçiştirdiler bende markaya olan güvenim ve düzenli servis bakım yaptırdığım için umursamadım.Garantisi bittikten sonra bakım için gittiğimde tekrar durumu bildirdim bu sefer testlerden sonra şanzıman rullmanlarında sorun olduğunu ücret karşılı yapılacağını söylediler.Garantisi varken umursamadılar bitince ücret çıktı diye Almanya genel merkeze ulaştım fakat herhangi bir çözüm olmadı.Az önce tekrar araştırırken aşağıdaki yazı ile karşılaştım umarım yardımcı olur.Beni de bilgilendirirseniz sevinirim artık bu sesten baya canım sıkılmaya başladı.

" 2024 Polo aracımdaki ses sorununu Şanzımandan kaynaklı olduğunu tespit ettiler. Sizlerde aracınızda böyle bir sorun varsa hemen servise götürün ama bilen bir yere. Antalya Başaran 3 günde yaptılar. Şanzıman sıcakken yağı değişti tamamen ve halloldu. Motor ısınmasına benzinli araç olduğu 1.0 motor olduğu için normal diyorlar. Göstergede sıkıntı yoksa normal bir durummuş bu aşırı ısınma. "

Aynı sorun 2017 1.0 TSI DSG poloda da var benim, direksiyonu tam çevirdiğimde sokaktan çıkarken vs. manevra yaparken geliyor bu ses. Ben ön takımlardan falandır diye düşünmüştüm. Şanzıman hiç aklıma gelmemişti. Sorunu çözdünüz mü acaba?

Kardeşim Yaklaşık 15 gün önce aldığım 2024 poloda 1.0 life paketinde bu sorun vardı. Fakat 2 3 gün sonra geçti